2019. augusztus 21., Hajna, Sámuel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A magyar klímaszakértő szakma is nyugtalan

A Meteorológiai Szolgálat éghajlati szakértője az M1-nek úgy nyilatkozott: aggasztónak tartják, hogy tíz nap alatt nyolcvanmilliárd tonna jég olvadt el Grönlandon, mivel ez is a globális felmelegedés tünete.

A világtengerek szintje folyamatosan emelkedik, a század végére várhatóan fél-egy méterrel lesz magasabb a vízszintjük – mondta Lakatos Mónika, az Országos Meteorológiai Szolgálat éghajlati szakértője vasárnap az M1-nek.

Dán éghajlatkutatók adatai szerint csak júliusban 160 milliárd tonna olvadt el a grönlandi jégtakaró felszínéből Fotó: Pixabay

168ora.hu cikkéből kiderül: a Meteorológiai Világszervezet adatai szerint az idei július a valaha mért legmelegebb hónap volt – ahogyan erről mi is beszámoltunk. Sok nemzeti rekordot is rögzítettek, Norvégiában például volt olyan éjszaka, amikor nem ment 20 fok alá a hőmérséklet – ismertette.

Hozzátette, a leggyorsabban az Északi-sarkvidék és tág környezete melegszik: kétszer gyorsabban, mint a globális átlag. Ezek a globális felmelegedés tünetei, amelyek mögött szerinte az emberi tevékenység áll.

Neked ajánljuk
Az emberiség megélt már klímaváltozásokat – de azok nagyon mások voltak Nem volt még ilyen meleg július Magyarországon Sokkal több teret ad a média a szkeptikusoknak, mint a klímakutatóknak Zöld fordulat a műanyag palackoknál – felbukkant egy markáns tiltakozó réteg Grafikonok, melyek azt mutatják, hogy magasról teszünk a klímaváltozásra
Tovább a forrásra: hirklikk.hu
Vissza
Hírfolyam