Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 6., Bíborka, Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Üzemanyag-zabáló magángépekkel érkeztek a hírességek a titkos, VIP klímavédelmi zöldrendezvényre

114 magánrepülővel érkeztek a minap Szicíliába a Föld megmentéséről szóló szupertitkos konferenciára a klímavédelem és a fenntarthatóság mellett elkötelezett sztárok. Újságírók kiszámolták, hogy ezzel a húzással 784 tonna szén-dioxiddal terhelték meg a légkört, ami – valljuk be – erősen kontraproduktív.

Nem lebecsülve az olyan jelentékeny személyiségek közéleti befolyását, mint Leonardo DiCaprio, Katy Perry, Naomi Campbell, Bradley Cooper vagy Stella McCartney, mégis elég visszás, hogy a legkevésbé sem a „fenntarthatóságot” megtestesítő magángépekkel érkeznek egy rendezvényre, amely a Föld megmentéséről szól.

A CO2-kibocsátás egyik legfőbb felelőse a közlekedés, többek közt az autóipar, amelynek cégeire szigorú előírások, illetve komoly büntetések várnak, ha nem teljesítik azokat. A Palermo közelében tartott, nem nyilvános találkozón, amelynek a hírek szerint a Google volt a házigazdája, pontosan olyan jellegű témákat vitattak meg, mint a klímaváltozás.

Illusztráció Fotó: Pixabay

A hétvégi felhajtás nyomán egy-egy újság nem felejtette el megjegyezni azt se, mibe került ez a háromnapos összejövetel környezeti szempontból.

Kiszámolták például a 114 magángép károsanyag-kibocsátását Los Angelestől Szicíliáig, ami 784 tonna CO2-t jelent a légkör számára

a Page Six cikke szerint. A háromnapos rendezvény költségvetését egyébként is nagyjából 20 millió dollárra teszik.

De hogy ne csak a repülőket vegyük elő, itt volt az Andromeda megajacht is, amely egy 351 láb hosszú behemót. A tulajdonosa egy új-zélandi milliárdos.

Mindenesetre reméljük, kitaláltak valamit az ember és a Föld megmentésére.

Neked ajánljuk
Egyre több jegybank lép a klímáért Természettől kölcsönzött megoldásokkal alkalmazkodhatnak a világ városai Magyar zenészek videói buzdítanak környezetvédelemre Kedves Szomszédaim, miben segíthetek? Magyar technológiák segíthetik a nyugat-balkáni térség klímavédelmét
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam