2019. december 7., Ambrus
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ausztrália 97 milliárd forintnak megfelelő eurót költ klímavédelemre

Ausztrália 2025-ig előreláthatólag 300 millió eurót, mintegy 97,2 milliárd forintnak megfelelő összeget fordít a klímaváltozás elleni küzdelemre, jelentette be kedden Scott Morrison ausztrál kormányfő. A pénz jelentős részét katasztrófavédelmi célokra és a megújuló energiaforrások fejlesztésére fogják fordítani, mondta el a miniszterelnök.

Morrison tájékoztatása szerint Canberra Pápua Új-Guineán, Kiribatin és a Salamon-szigeteken is finanszíroz majd környezetvédelmi projekteket.

 Fotó: shutterstock.com

A konzervatív politikus támogatást ígért azoknak a kisebb országoknak is, amelyeket a klímaváltozás következményei a legsúlyosabban érintenek.

A Csendes-óceán a hazánk. Osztozunk rajta


– hangoztatta Scott Morrison. A térség országai korábban többször bírálták Ausztráliát, mert úgy vélik, hogy nem tesz eleget a klímaváltozást okozó szennyezés kibocsátásának korlátozása érdekében.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás a homokviharokat is felkorbácsolja A kormány klímapolitikai lépéseiről beszélt az ITM államtitkára A globális metánkibocsátását mérő műholdmissziót indít Új-Zéland A befektetők kényszeríthetik klímavédelemre a vonakodó vállalatokat Felesleges göncök új köntösben
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam