2019. augusztus 21., Hajna, Sámuel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ausztrália 97 milliárd forintnak megfelelő eurót költ klímavédelemre

Ausztrália 2025-ig előreláthatólag 300 millió eurót, mintegy 97,2 milliárd forintnak megfelelő összeget fordít a klímaváltozás elleni küzdelemre, jelentette be kedden Scott Morrison ausztrál kormányfő. A pénz jelentős részét katasztrófavédelmi célokra és a megújuló energiaforrások fejlesztésére fogják fordítani, mondta el a miniszterelnök.

Morrison tájékoztatása szerint Canberra Pápua Új-Guineán, Kiribatin és a Salamon-szigeteken is finanszíroz majd környezetvédelmi projekteket.

 Fotó: shutterstock.com

A konzervatív politikus támogatást ígért azoknak a kisebb országoknak is, amelyeket a klímaváltozás következményei a legsúlyosabban érintenek.

A Csendes-óceán a hazánk. Osztozunk rajta


– hangoztatta Scott Morrison. A térség országai korábban többször bírálták Ausztráliát, mert úgy vélik, hogy nem tesz eleget a klímaváltozást okozó szennyezés kibocsátásának korlátozása érdekében.

Neked ajánljuk
Nem volt még ilyen meleg július Magyarországon Minél többet járatjuk a légkondicionálót, annál melegebb lesz a Földön Több műanyagot gyártottunk, és többet is hasznosítottunk újra 2018-ban Ultrafast fashion: amikor már a fast fashion sem elég gyors Szeptembertől támogatás a naperőművekre
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam