2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jane Goodall őshonos fákat ültetett a Sas-hegyen

Miután a Sziget Fesztiválon járt és beszédet mondott Jane Goodall, világhírű etológus és ENSZ-békenagykövet, gyerekek társaságában őshonos facsemetéket – házi berkenyét, vadkörtét és molyhos tölgyet – ültetett a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében álló Sas-hegyen. 

Goodall házi berkenyét, vadkörtét és molyhos tölgyet ültetett el a területen, minek eredményeképp természetesebbé és ellenállóbbá válnak a Sas-hegy tölgyesei is – írta honlapján a nemzeti park. 

Fotó: dunaipoly.hu

Goodall többek között a Life4OakForests projekt keretében ültetett fákat, ennek lényege, hogy visszaszorítsák az özönnövényeket, illetve a tölgyekre és tölgyerdőkre jellemző növények ültetésével hozzájáruljanak a tölgyesek természetesebbé válásához.

Minden egyes apró cselekedet számít. Minden egyes nap, minden egyes percben bárki tehet valamit azért, hogy jobb legyen a világ

– jelentette ki a tudós. 

„A Sas-hegy egy különösen jelentős biodiverzitási »hotspot«, ahol több száz faj él együtt: többek között számos orchideafaj, a Szent István-szegfű, a leánykökörcsin, különböző pók- és hüllőfajok vagy a nagy szarvasbogár. Ezeket az értékes fajokat az emberi jelenlét és az olyan özönnövények, mint az orgona, az akác, a japán keserűfű vagy a mahónia veszélyezteti” – olvasható a DINPI oldalán. 

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam