Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 10., Zsolt
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A jövő megóvása felé fordult Angela Merkel

A német kancellár a páneurópai piknik évfordulóján tartott megemlékezést követően egyebek mellett a klímaváltozásról egyeztetett az északi országok vezetőivel.

Katrin Jakobsdottir, Izland miniszterelnöke munkaebéden fogadta Angela Merkel német kancellárt. A megbeszélésen az Északi Tanács tagjai, Dánia, Finnország, Izland, Norvégia és Svédország vezetői is részt vettek. Az egyeztetés egyik kulcstémája a klímaváltozás – írja a Deutsche Welle alapján az Index.

Angela Merkel hétfőn úgy fogalmazott,

az energiatermelés kérdésében az országok közös kihívások elé néznek, az emberiségnek pedig alázattal kell törődnie a természettel.

Katrin Jakobsdottir izlandi miniszterelnök (b) és Angela Merkel német kancellár sajtótájékoztatót tart az észak-európai országok kormányfőinek találkozóján a reykjavíki Thingvellir nemzeti parkban Fotó: MTI/EPA

A találkozóra azután kerül sor, hogy izlandi környezetvédők a napokban emléktáblát állítottak egy eltűnt, halottnak nyilvánított gleccsernek. Az Okjökull 700 év után olvadt el, 2014-ben veszítette el gleccserstátuszát.

Neked ajánljuk
Természettől kölcsönzött megoldásokkal alkalmazkodhatnak a világ városai Kényszerteszt alatt a fenntartható működés Mit hozhat a klímavédelemben a koronavírus miatt zuhanó olajár? Ember- és környezetkímélő kertgazdálkodás 3. – Ültetés a mélymulcsba A focisták is összefogtak a járvány ellen
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam