2019. november 22., Cecília
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közel 35 fokot mértek az északi sarkkörnél

Az északi sarkkör közelében található Markusvinsa településen 34,8 fokot mértek a szakemberek júliusban.

A klímakutatók szerint a klímaváltozást globális méretekben kell vizsgálni, a jelenség ugyanis nemcsak az eredendően meleg városokban érezteti a hatását. Ezt a Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatal (NOAA) legújabb adatai is igazolják: az északi sarkkörhöz közeli Markusvinsa településen egészen 34,8 Celsius-fokig melegedett az idő – írja a hvg.hu.

A kutatók júliusban, az időközben Európát sújtó hőhullámok idején rögzítették ezt az értéket, ami már aligha nevezhető normálisnak.

Fotó: Ensign Rebecca Follmer/U.S. Coast Guard

Az északi sarkkörnél egyre gyakrabban tapasztalni szélsőséges időjárási jelenségeket. Az amerikai Nemzeti Időjárási Szolgálat nemrég az Északi-sarktól mintegy 480 kilométerre is villámlást észlelt, ami azért meglepő, mert annak környékén csak nagyon ritkán fordul elő ilyesmi.

Neked ajánljuk
Nem csak a hangulat, a metánszint is emelkedett az Oktoberfesten Az Európai Unió, Norvégia és Izland erősíti az együttműködést az éghajlatváltozás ellen Így fejlődött a vízügyek kezelése az elmúlt évtizedekben Az easyJet összes járata nettó nulla szénkibocsátással közlekedik Az újrahasznosított csomagolópapír a környezetnek is ajándék
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam