Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 29., Auguszta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A magyar művészek is magukénak érzik a klíma ügyét

Egyre több író, zenész, színész csatlakozik a Facebook-kihíváshoz, amelyben olyan vállalásokat kell megfogalmazniuk a résztvevőknek, amelyekkel hozzájárulhatnak a klímaváltozás lassításához.

A Závada Péter és Áfra János által indított Művészek a klímatudatosságért csoport célja, mint arról korábban mi is beszámoltunk, hogy a művészek, alkotó emberek saját ismertségüket felhasználva minél szélesebb körben hívják fel a figyelmet a közelgő ökológiai katasztrófával kapcsolatos felelősségvállalás fontosságára.

Ehhez kapcsolódik az a Facebook-kihívás, amelynek résztvevői egy-egy rövid videóban vagy szövegesen fogalmazzák meg személyes vállalásukat, amelyek hétköznapi környezettudatos szokások bevezetésére vonatkoznak.

A csatlakozók opcionálisan egy saját vagy mástól származó, a témához kapcsolódó mű prezentálásával tehetik még izgalmasabbá a bejegyzésüket.

Fotó: Peter Zavada/facebook.com

A #muveszekaklimatudatossagert hashtag alatt máris rengeteg vállalást láthatunk, olvashatunk olyan közismert emberektől, mint Peer Krisztián költő, író, Agócs Írisz illusztrátor, Kemény Zsófi költő, slammer, Kun Árpád író, Szalóki Ági énekes, Szentesi Éva újságíró vagy Vecsei H. Miklós színész, író, dramaturg – számolt be a Fidelio.

Neked ajánljuk
Az EU hét tagállamban több mint 1,4 milliárd eurót fordít zöldprojektekre Felborult az évszakok rendje Ausztráliában Sosem mértek még enyhébb telet Oroszországban Csatlakozz te is! Finn jó tanácsok a fizikai távolságtartásról a járvány idejére
Tovább a forrásra: fidelio.hu
Vissza
Hírfolyam