2021. március 1., Albin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Életmódváltás, az egészséges klíma érdekében

Az Egyesült Királyságban élő klímakutatók szerint a lakosság elköteleződése jelentős szerepet játszhat az ország 2050-re kitűzött klímacéljának teljesítésében.

Helyi szakemberek úgy vélik, az autóközlekedés csökkentése, a táplálkozás megváltoztatása és a vásárlási szokások módosítása mind fontos tényező, hogy visszaszorítsák Egyesült Királyság üvegházgáz-kibocsátását 2050-ig – írja a BBC alapján a 24.hu.

Sir Ian Boyd, a St. Andrew Egyetem munkatársa szerint a legtöbb ember nem tudja elképzelni, milyen mértékű változtatásokat kell bevezetni, ha az ország zéró kibocsátási szintet akar elérni.

A tudós szerint a fogyasztási szokások módosításán van a hangsúly, amiben a technológia nagy segítség lehet. Emellett megemlítette, hogy erős politikai vezetés is szükséges a célok eléréséhez.

Fotó: pixabay.com

A kutató úgy gondolja, az államkincstárnak nagy szerepe lehetne az ügyben. Véleménye szerint olyan adózási tervvel kell előállni, amely támogatja az alacsony kibocsátású életmódot, míg megnehezíti a nagy mennyiségű szennyezést.

A szakember nem hiszi, hogy addig előrelépéseket lehet elérni, ameddig a kormány nem vezet be az üvegházgázok csökkentésére irányuló minisztériumot. Boyd hozzátette, a Brexit-ügyekhez felállított szervezet mintájára lehetne kiépíteni. A professzor emellett a más nemzetekkel való együttműködés szükségességét is hangsúlyozta. 

Neked ajánljuk
Üdvözölte az orosz külügyminiszter az Egyesült Államok visszatérését a párizsi klímaegyezményhez Az egyéni példa ereje: amikor egy elkötelezett milliókat mozgat meg Egy melegedő földön az erdők sem sokáig lesznek a szövetségeseink Zöld jeles napok népmesei keretbe fonva A Coca-Cola új, mini üdítős palackját nem nézik jó szemmel a környezetvédők
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam