Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 10., Zsolt
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az amerikai tinédzserek is megmozdultak

Több százan vonultak Greta Thunberggel New Yorkban, hogy sürgős és hatékony akciókat követeljenek a klímaválság megfordítására.

A svéd klímavédelmi aktivista egy két hétig tartó, vitorláson megtett út végén érkezett az Egyesült Államokba. A tüntetést két társával együtt indította el, végül a résztvevők száma több mint ezer főre nőtt – írja a Guardian alapján a szeretlekmagyarország.hu.

„Egyesült erővel a tudomány mögött”, „Cselekedjetek most, vagy mi cselekszünk”, és hasonló üzenetű, kézzel rajzolt táblákkal vonultak az ENSZ-palota melletti parkba a legkülönbözőbb korú gyerekek és fiatalok.

A Guardian több ifjú résztvevőt is megszólaltatott. A 14 éves Alexandria Villaseñor december óta minden pénteken az ENSZ-székház előtt tüntet, Greta iskolasztrájkja mintájára.

Forrás: Guardian News/youtube.com

Pénteken délután Thunberget, Villaseñort és a 17 éves Xiye Bastida Patrickot, a Fridays for Future egyik szervezőjét egy rögtönzött találkozón fogadta María Fernanda Espinosa, az ENSZ-közgyűlés elnöke. A fiatalok szerint az elnök asszony szavaiból kitűnt, hogy mellettük áll. Megismerkedhettek a közgyűlés pódiumával is, ahol  a szeptemberi klímacsúcson Greta is felszólal majd.

Fotó: Greta Thunberg/facebook.com
Neked ajánljuk
A metánkibocsátás csökkentésére érdemes hangsúlyt fektetni 2070-re akár le is nullázhatnánk az üvegházhatású gázok kibocsátását Jelentős, de várhatóan nem tartós hatással lesz a vírus a kibocsátásra Az államfő húsvéti üzenete: A türelem életeket ment! Ember- és környezetkímélő kertgazdálkodás 3. – Ültetés a mélymulcsba
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam