2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Budapesti nemzetközi találkozó lendíti előre a fenntarthatóság ügyét

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) kétnapos találkozót szervez Budapesten, hogy a térség országait támogassa a fenntartható fejlődés elérésében.

Az eseményen a FAO szakértői, a kormányzati és civil szféra képviselői vesznek részt. A találkozó kiemelt célja a fenntartható fejlődési célok nemzeti szintű megvalósítása a FAO erre vonatkozó iránymutatásai alapján – adta hírül a Profitline.

A FAO felelős hat fenntartható fejlődési cél 21 indikátoráért, és további öt megvalósításában is szerepet játszik. Így nem meglepő, hogy Európa és Közép-Ázsia térségében összesen 130 projekten és számos helyi szakértői műhelymunka révén támogatja a fenntarthatóság ügyét:

„Ambiciózus céljaink eléréséért a 2030-as határidőig át kell formálni a jelenlegi működési modelleket, és átállni a szektoron átívelő együttműködésekre” – mondta Vladimir Rakhmanin, a FAO főigazgató-helyettese és regionális képviselője.

„A célok komplex természete összehangolt politikai megközelítést és erősebb koordinációt kíván. A fenntarthatóságot alapvetőnek kell tekinteni minden cselekedetünkben, nem pedig valami plusznak.”

Fotó: kormany.ensz.hu

A 17 fenntartható fejlődési cél megvalósítása a világ országainak feladata. Európa és Közép-Ázsia térsége élen jár a folyamatban; az alultápláltság tekintetében az összes FAO-régiónál jobb a helyzet itt.

Ennek ellenére még sok területen szükséges előrelépést elérni, mint a táplálkozási problémák egyéb válfajai, a mikrotápanyag-hiánybetegségek, vidéki területek leszakadása, földbirtoklás kérdése, klímaváltozás hatásai, a talajok állapota, nemek közötti egyenlőség és a szociális hálóhoz való hozzáférés. További célzott befektetésekre lenne szükség a mérhető eredmény eléréséért.

Neked ajánljuk
A klímabarát életmód elterjesztését célozná az új francia klímatörvény Vlagyimir Putyin is részt vesz a klímacsúcson Az EU kiterjeszti szén-dioxid-kibocsátás-kereskedelmi rendszerét Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: profitline.hu
Vissza
Hírfolyam