2019. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímakiskövetek: mozduljatok a klímáért!

A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség „Mozdulj a klímáért!” címen idén is megrendezi iskolai kampányát.

Az idei kampány központi gondolata a „Klímakiskövetek", amellyel utalni szeretnénk arra, hogy a jövő generációi, a fiatalok életében fontos szerepe van a klímaváltozás folyamatának, és közös felelősségünk, hogy egy élhető környezetben nőhessenek fel.

Az iskolákban megvalósítandó akcióhetekhez a szövetség a korábbi években megszokott módon színes feladatcsokorral készült, amelyek közül az intézmények szabadon választhatnak.

A kampány során megvalósuló közösségi akció lehet például egy helyi szemléletformáló projekt elkészítése, egy közös faölelés, a klímabarát életmódhoz kapcsolódó vállalások teljesítése, klímasztrájk szervezése – de a környezet, a természet állapotának javítását célzó egyéb kezdeményezésben is gondolkozhatnak a résztvevők.

A további feladatok és az egyéni, illetve kis csoportos kihívások listája, valamint a részvétel feltételei az eghajlatvedelmiszovetseg.hu oldalon érhetők el.

  • Az iskolák maguk dönthetik el, hogy 2019. szeptember 9. és október 18. között mikor szervezik meg helyi kampányukat, így az egyben csatlakozhat az Európai Mobilitási Héthez vagy más jeles naphoz, időszakhoz.
  • A helyi kampányidőszak legalább öt napig tart, de akár többhetes is
    lehet. A beszámolók beküldésének határideje 2019. október 25.
  • Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével 2019. szeptember 27-ig lehet.
  • A szervezők elsősorban általános iskolák részvételére számítanak, de elfogadják óvodák és középiskolák jelentkezését is.
Neked ajánljuk
Sokszínű és igen népes az élhető klímáért küzdő fiatalok tábora Egy tapsra érdemes kezdeményezés Mesés ösvények vezetik be a gyerekeket a természet rejtelmeibe A Coca-Cola is papírpalackokkal kísérletezik Egyre több az illegális hulladék Pécsen
Tovább a forrásra:
Vissza
Hírfolyam