2020. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímakiskövetek: mozduljatok a klímáért!

A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség „Mozdulj a klímáért!” címen idén is megrendezi iskolai kampányát.

Az idei kampány központi gondolata a „Klímakiskövetek", amellyel utalni szeretnénk arra, hogy a jövő generációi, a fiatalok életében fontos szerepe van a klímaváltozás folyamatának, és közös felelősségünk, hogy egy élhető környezetben nőhessenek fel.

Az iskolákban megvalósítandó akcióhetekhez a szövetség a korábbi években megszokott módon színes feladatcsokorral készült, amelyek közül az intézmények szabadon választhatnak.

A kampány során megvalósuló közösségi akció lehet például egy helyi szemléletformáló projekt elkészítése, egy közös faölelés, a klímabarát életmódhoz kapcsolódó vállalások teljesítése, klímasztrájk szervezése – de a környezet, a természet állapotának javítását célzó egyéb kezdeményezésben is gondolkozhatnak a résztvevők.

A további feladatok és az egyéni, illetve kis csoportos kihívások listája, valamint a részvétel feltételei az eghajlatvedelmiszovetseg.hu oldalon érhetők el.

  • Az iskolák maguk dönthetik el, hogy 2019. szeptember 9. és október 18. között mikor szervezik meg helyi kampányukat, így az egyben csatlakozhat az Európai Mobilitási Héthez vagy más jeles naphoz, időszakhoz.
  • A helyi kampányidőszak legalább öt napig tart, de akár többhetes is
    lehet. A beszámolók beküldésének határideje 2019. október 25.
  • Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével 2019. szeptember 27-ig lehet.
  • A szervezők elsősorban általános iskolák részvételére számítanak, de elfogadják óvodák és középiskolák jelentkezését is.
Neked ajánljuk
Online tartalmakkal találhat utat a fiatalokhoz a környezet ügye Megérkezett hazánkba a poloskák ősellensége Csaknem félszáz delfin sodródott partra Massachusettsben, önkéntesek mentették meg őket (videóval) Tippek hulladékszegény strandoláshoz Válságállók a fenntartható befektetések
Tovább a forrásra:
Vissza
Hírfolyam