2019. december 13., Luca, Otília
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új kampányokkal buzdítanak egyéni erőfeszítésre

A tiszta levegő és a zöld környezet megteremtése érdekében idén ismét elindította „Ne égess, komposztálj!” kampányát és faültetési nagyköveti programját a JÖN Alapítvány.

Az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete szerint ahhoz, hogy az emberiség a század közepére 1,5 Celsius-fokban korlátozza a globális hőmérséklet-emelkedést, egymilliárd hektárnyi fát kellene ültetni világszerte – emlékeztet a Magyar hírlap online kiadása.

A JÖN Alapítvány őszi kampánya során az avar és a zöldhulladék komposztálására és a faültetés fontosságára hívja fel a figyelmet.

Az ősz beálltával a lehulló levelek és kerti zöldhulladék problémáját sokan komposztálás helyett égetéssel oldják meg. Pedig az avar égetésével maguk és környezetük egészségét is veszélybe sodorják.

A Jön Alapítvány több honlap üzemeltetésével – mint például az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében működtetett Hulladekvadasz.hu – is tesz a környezet iránt érzett felelős gondolkodás elterjesztéséért. Mindemellett rendszeresen szerveznek eseményeket a szemléletformálás jegyében: Cigicsikkmentes február és Csomagolásmentes május névre keresztelt kampányukkal is a hulladékkal kapcsolatos  tudatosságot népszerűsítették.

Neked ajánljuk
Mindenki a klímáért emel szót Madridban: bent a döntéshozók, kint a demonstrálók A növekvő hőség árát mindenki megfizeti Így fejlődött a vízügyek kezelése az elmúlt évtizedekben Magyarország áramtermelése 60 százalékban karbonsemleges Több mint félmillió fát ültettek Azerbajdzsánban
Tovább a forrásra: magyarhirlap.hu
Vissza
Hírfolyam