2021. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Emma Thompson is kiállt a klímavédelem fontossága mellett

Az Oscar-díjas színésznő üzenetében hosszan sorolta, szerinte mit kellene tennie az emberiségnek ahhoz, hogy a jövőben is élhető legyen a Föld. 

A klímaváltozás megfékezésének jelentőségére hívja fel a figyelmet a CNN oldalán közzétett írásában Emma Thompson. Az Oscar-díjas színésznő korábban is kiállt  a környezet megóvásának ügye mellett, áprilisban csatlakozott azokhoz a brit fiatalokhoz, akik Londonban elsőként szerveztek klímatüntetést – írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

Az Extinction Rebellion elnevezésű esemény során Emma Thompson az Oxford Circus metróállomásnál szólalt fel a tüntető tömeg előtt. Akkor elmondta, úgy érzi, hogy az ő generációja és a politikusok cserbenhagyták a fiatalokat: „a bolygónk most óriási bajban van. Nekünk pedig sokkal, de sokkal kevesebb időnk, mint gondoltuk”. Mostani írásával is az volt a célja, hogy – kortól függetlenül – cselekvésre bírja a tömegeket: 

„Az évszakokhoz nem köthető pokoli hőség, az eső, amely nem táplál, hanem pusztít, a mindent letaroló hurrikánok... ez a klímaváltozás. Benne vagyunk. Mindenhol ott van körülöttünk, és csak egyre rosszabb lesz. Minden azon múlik, mit teszünk most.”

Fotó: Garry Knight/flickr.com

Emma Thompson rávilágít: az emberiség által mesterségesen kibocsátott szén-dioxid mennyisége rohamosan emelkedett az elmúlt néhány évtizedben. A tudósok figyelmeztetései felett azonban ennek ellenére elsiklottak azok, akik változtatni tudnának ezen.

A 60 éves színésznő nem az egyetlen hollywoodi híresség, aki ismertségét a környezettel kapcsolatos felelősségvállalás ügyének szolgálatába állítja. Leonardo DiCaprio is rendszeresen felszólal a földi klímát érintő kérdésekben, alapítványán keresztül pedig a megoldást kereső programokat is támogat.

Neked ajánljuk
Mit mond el az öt legfontosabb mutató a klíma állapotáról? Szaúd-Arábia klímabarát okosvárossal csökkentené az olajfüggőségét A következmények kezelése sokkal borsosabb lenne, mint a klímavédelem Vízkrízis Isztambulban: 40 napon belül kritikussá válhat a helyzet A karbonsemlegesség hatékony eszköz a klímakatasztrófa kezelésére
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam