2019. november 22., Cecília
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lángoló bolygóval figyelmeztetettek a klímaválságra

A Greenpeace a budapesti Hősök terén megvalósított látványos installációval hívta fel a figyelmet a klímaváltozással járó veszélyekre.

Magyarországon már 1,2 fokkal melegebb van, mint 100 évvel ezelőtt – ez gyorsabb mértékű melegedés, mint a világátlag. A hőhullámos napok alatt a napi halálozás országos átlagban kb. 15%-kal emelkedett meg az elmúlt 10 évben. A Duna rekordokat döntő, extrém alacsony vízszintje 2018-ban, az idei tavaszi súlyos aszály és a hazánkban megjelenő trópusi betegségek mind azt mutatják, hogy a klímaválság Magyarországot sem kíméli – fogalmaz a szervezet közleménye.

A Greenpeace Magyarország a greenpeace.hu/klimaveszhelyzet oldalon elérhető petíciójában mindenkit cselekvésre buzdít, és az élet minden területén gyors, radikális lépéseket sürget a magyar kormánytól is:

„Vészhelyzetben két dolgot tehetünk: menekülünk vagy megküzdünk. Másik élhető bolygó híján reális esélyünk csak az utóbbira van. De csak akkor, ha mindannyian nekilátunk a munkának.”

A Greenpeace aktivistáinak lángoló földgömböt ábrázoló installációja Budapesten, a Hősök terén 2019. szeptember 4-én
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Neked ajánljuk
A globális metánkibocsátását mérő műholdmissziót indít Új-Zéland Az Északi-sark a klímaváltozással kulcsfontosságú területté vált A maradók eltökéltebben dolgoznak a párizsi célokért A Starbucks kedvezménnyel jutalmazza felkészült fogyasztóit Lehet az online vásárlás is környezetbarát?
Tovább a forrásra: greenpeace.org
Vissza
Hírfolyam