2021. március 1., Albin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Merkel többet várna Pekingtől

Kína nagyobb szerepvállalását sürgette a környezetvédelem terén Angela Merkel német kancellár a kínai Vuhan város egyetemén elmondott beszédében, kiemelve, hogy a környezetvédelem nemzetközi ügy.

A német kancellár kétnapos kínai látogatásának második napján látogatott el Hupej tartomány székhelyének egyetemére. Merkel hangsúlyozta, hogy a klímaváltozás mindenkit érint, így közösen kell tenni ellene – számolt be a Magyar Nemzet online kiadása.

Hozzátette, hogy – tekintetbe véve Kína méretét és gazdasági erejét – a nemzetközi közösség komoly szerepvállalást vár Pekingtől.

Rámutatott, hogy a globalizáció közös szabályozást és többoldalú együttműködést követel, például a kereskedelemben, egyúttal felhívta a figyelmet a protekcionizmus káros hatásaira is.

Angela Merkel német kancellár a panorámát nézi a Jangce folyón átívelő hídról a kínai Vuhan városban 2019. szeptember 7-én
Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan

Kína az elmúlt években felismerve a környezetszennyezés és különösen a levegőszennyezés káros egészségügyi következményeit, számos intézkedéssel igyekszik csökkenteni az ipar és a lakosság szénfüggőségét – igaz, változó sikerrel

A hatalmas ország olcsó technológiájával alapvető hatást gyakorol a világban zajló zöldenergia-forradalomra, ugyanakkor az, hogy 2017-ben (részben szintén környezetvédelmi megfontolásokból) lemondott a világ hulladékfeldolgozójának szerepéről, a műanyagszeméttel járó kihívások reálisabb felmérésére kényszerítette az emberiséget.

Neked ajánljuk
Üdvözölte az orosz külügyminiszter az Egyesült Államok visszatérését a párizsi klímaegyezményhez Az egyéni példa ereje: amikor egy elkötelezett milliókat mozgat meg Egy melegedő földön az erdők sem sokáig lesznek a szövetségeseink Zöld jeles napok népmesei keretbe fonva A Coca-Cola új, mini üdítős palackját nem nézik jó szemmel a környezetvédők
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam