2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Perzselő nyár köszönthet Ausztráliára

Tűzvészekkel terhes nyár előjele lehet Ausztráliában, hogy példátlanul korán és szokatlan hevességgel jelentkeztek az első bozóttüzek.

Queensland és Új-Dél-Wales államokban több ezer tűzoltó küzd mintegy 100 bozóttűzzel. A természeti csapás eddig nem követelt emberéletet, de a lángokban megsemmisült legalább húsz lakóház vagy mezőgazdasági telep – adta hírül az MTI alapján az Origo.

„Még soha nem tapasztaltunk ekkora tűzveszélyt ilyen korán tavasszal. Ez annak az előjele lehet, hogy nagy bozóttüzek lehetnek a nyáron Queensland délkeleti részein, a legszárazabb térségekben, ahol a legtöbb ember él”

– közölte a queenslandi tűzoltóság.

Forrás: No Comment TV/youtube.com

Az állam miniszterelnök-helyettese, Jackie Trad szerint emberemlékezet óta nem kezdődött meg ilyen korán a tüzek szezonja. Mivel esőre nincs kilátás, a hatóságok szerint elhúzódó küzdelem vár a tűzoltókra.

Az idei tél a hatodik legmelegebb volt a feljegyzések kezdete óta Ausztráliában, és nagyon száraz is. A kontinenst már évek óta aszály sújtja. A tavalyi nyár rendkívüli hőségét az élővilág is komolyan megsínylette.

Neked ajánljuk
A klímaváltozással kapcsolatos megbízható tájékoztatás érdekében lép a Facebook Rekordokat döntöget az Ausztrália északi tájaira beköszöntött hőhullám Egész éves kullancsszezont hozhat a klímaváltozás Állami támogatás az elektromos rásegítésű kerékpárokra Egyre kevesebb a jég az Északi-sarkkörön
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam