2020. július 15., Henrik , Roland
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyar nagyvárosok is csatlakoznak a szeptemberi klímasztrájkhoz

„A klímaválság itt van, és a jövőnk múlik azon, hogy mit teszünk ellene. A bolygónk drasztikus változásának korában élük, ezért azonnali politikai, gazdasági és társadalmi változásokra is szükségünk van!” – fogalmaznak felhívásukban a szervezők.

Az előző sztrájk május 24-én volt, amikor a világ több száz országában, több mint ezer helyszínen – köztük Magyarországon is – vonultak utcára mindazok, akik egyre sürgetőbbnek érzik a klímaváltozás elleni harcot. A májusi sztrájkhoz hasonlóan Budapest mellett ezúttal is több vidéki város csatlakozik az akcióhoz – írja a Mérce.

A klímasztrájkot ezúttal világszerte egy globális klímahét előzi meg, melynek keretein belül neves kutatók, szakemberek előadásain, illetve beszélgetéseken vehetnek részt azok, akik szeretnének elmélyedni a klímaváltozás témakörében.

A hét záróeseménye a sztrájk, ami Magyarországon Budapesten, Pécsett, Sopronban, Szekszárdon, Szegeden és Nyíregyházán is szeptember 27-én, délelőtt 10 órakor kezdődik.

A Fridays for Future Magyarország és az Extinction Rebellion Magyarország aktivistái a globális klímasztrájk-demonstráción a Kossuth Lajos téren 2019. május 17-én
Fotó: MTI/Mohai Balázs
Neked ajánljuk
Apokaliptikus összeomlás-elméletekre nem, következetes cselekvésre azonban annál inkább szükség van Az új sarkvidéki hőmérsékleti rekordok megerősítését kéri Oroszországtól a Meteorológia Világszervezet A hidrogén lehetne a jövő tiszta energiája Már javában zajlik a felkészülés az egyszer használatos műanyagok betiltására Adomány a kikindai idősek otthonának
Tovább a forrásra: merce.hu
Vissza
Hírfolyam