2019. december 14., Szilárda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyar nagyvárosok is csatlakoznak a szeptemberi klímasztrájkhoz

„A klímaválság itt van, és a jövőnk múlik azon, hogy mit teszünk ellene. A bolygónk drasztikus változásának korában élük, ezért azonnali politikai, gazdasági és társadalmi változásokra is szükségünk van!” – fogalmaznak felhívásukban a szervezők.

Az előző sztrájk május 24-én volt, amikor a világ több száz országában, több mint ezer helyszínen – köztük Magyarországon is – vonultak utcára mindazok, akik egyre sürgetőbbnek érzik a klímaváltozás elleni harcot. A májusi sztrájkhoz hasonlóan Budapest mellett ezúttal is több vidéki város csatlakozik az akcióhoz – írja a Mérce.

A klímasztrájkot ezúttal világszerte egy globális klímahét előzi meg, melynek keretein belül neves kutatók, szakemberek előadásain, illetve beszélgetéseken vehetnek részt azok, akik szeretnének elmélyedni a klímaváltozás témakörében.

A hét záróeseménye a sztrájk, ami Magyarországon Budapesten, Pécsett, Sopronban, Szekszárdon, Szegeden és Nyíregyházán is szeptember 27-én, délelőtt 10 órakor kezdődik.

A Fridays for Future Magyarország és az Extinction Rebellion Magyarország aktivistái a globális klímasztrájk-demonstráción a Kossuth Lajos téren 2019. május 17-én
Fotó: MTI/Mohai Balázs
Neked ajánljuk
Az Északi-sark a klímaváltozással kulcsfontosságú területté vált Áder János: Sorsdöntő évek előtt állunk A FlixBus és az MCI már teszteli az USA első villanybuszát Videón Alaszka fél évszázados jégolvadása Nem csak karácsonykor kellene halat ennünk
Tovább a forrásra: merce.hu
Vissza
Hírfolyam