2020. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Angela Merkel szerint jó helyre mennek a klímavédelemre fordított összegek

Angela Merkel német kancellár a klímavédelemre fordított kiadások növelése mellett foglalt állást szerdán a költségvetés általános parlamenti vitáján.

Ha elő akarjuk mozdítani a klímavédelmet, az pénzbe fog kerülni, de ez a pénz jó helyre megy"  – ráadásul még több pénzbe kerül, ha nem veszünk tudomást róla, hangsúlyozta a német kancellár.

„A semmittevés nem alternatíva”

– szögezte le Merkel, aki szerint jó kiindulási pont a szén-dioxid-kibocsátás visszafogása mennyiségi adókkal, és egyúttal a környezetbarátabb megoldások támogatása. A kancellár a megújuló energiaforrások széles körű kiépítése mellett is érvelt.

Fotó: shutterstock.com

„Itt az ideje, hogy az EU új erőre tegyen szert” – fogalmazott, az Európai Unión belüli hatékonyabb együttműködés szükségességét hangsúlyozva. Ennek megfelelően elismerően szólt Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság új elnökének a testületen belüli munkamegosztásra vonatkozó elképzeléséről is, amelynek értelmében egy új bizottság jönne létre a globális problémák elleni küzdelemnek és Európa nemzetközi közösségben játszott szerepének erősítése érdekében.

Neked ajánljuk
Az Európai Bizottság elnöke szigorúbb klímavédelmi célok kijelölését sürgeti Emeli a tétet az Európai Unió 2030-ra Európában a duplájára nőhet a szélerőművek száma Két fontos ok miatt is válasszunk hazait! Így teleltesd át az édesburgonyát
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam