Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 8., Dénes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Áder János: A New York-i klímacsúcs teljesítette célját

A New York-i klímacsúcs teljesítette célját, lendületet adott az egyes országoknak az újabb cselekvésre a globális felmelegedés elleni küzdelemben, és ösztönözte a további vállalásokat – értékelte a konferenciát csütörtökön újságírók előtt nyilatkozva Áder János.

 A magyar államfő részt vett és fel is szólalt a hétfői klímacsúcson, majd azt követően az ENSZ esedékes közgyűlése keretében rendezett Fenntarthatósági Fejlődési Célokkal foglalkozó csúcstalálkozón.

A köztársasági elnök szerdán négyszemközti megbeszélést folytatott António Guterres ENSZ-főtitkárral, akivel szintén elemezték a klímaeseményt, és megállapították:

a mostani tanácskozás nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a decemberben esedékes chilei klímakonferencián előrébb lépjenek és a jövő évi londoni klímacsúcson az eddigieknél ambiciózusabb nemzeti vállalásokat tegyenek az államok a globális felmelegedés megállítására.

Áder János emlékeztetett: a New Yorki-klímacsúcsot az ENSZ főtitkára azzal a felkéréssel hívta össze, hogy az egyes országok vezetői ne hangzatos ígéreteket tegyenek ott, hanem konkrét cselekvési programokkal, vállalásokkal álljanak elő.

Áder János köztársasági elnök és António Guterres, az ENSZ főtitkára kétoldalú találkozójukon az ENSZ New York-i székházában szeptember 25-én
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Magyarország nem érkezett üres kézzel – fogalmazott Áder János, aki a plénumon és az ENSZ-főtitkárral folytatott megbeszélésén is részletesen szólt Magyarország Virtuális Erőmű Programjáról, amely iránt több ország érdeklődik, és három állam már alkalmazza. A tíz éve indult program lényege és filozófiája szerint az a legolcsóbb energia, amelyet meg sem termelünk.

Neked ajánljuk
Egyre több jegybank lép a klímáért 2070-re akár le is nullázhatnánk az üvegházhatású gázok kibocsátását Befektetések a változásba Támogassuk bátran a boldog(abb) csirkéket Járványban sem kell az egyszer használatos eszközök felé fordulni
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam