Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 1., Hugó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sokszínű és igen népes az élhető klímáért küzdő fiatalok tábora

A New York-i klímacsúcs előtt idén először ötszáz fiatal részvételével globális ifjúsági klímatalálkozót is szervezett az ENSZ.

A rendezvény célja, hogy azok beszéljenek a klímaváltozás problémájáról, akik leginkább érintettek: a fiatal generáció tagjai. A találkozón részt vevő és a klímaváltozást valamilyen aspektusból figyelő és elemző ötszáz fiatal azt vitatta meg, hogyan lehetne elérni, hogy a világ vezetői aktívan fellépjenek a globális felmelegedés ellen és a fenntartható fejlődés mellett – írja az Index.

Magyarországot Zálnoky Krisztina képviselte, ráadásul egyike volt annak a száz zöldjegyes fiatalnak, akik kifejezetten az ENSZ meghívására vehettek részt a rendezvényen.

Zálnoky Krisztina a University College London (UCL) közpolitika mesterszakán végzett, előtte a Corvinus Egyetem hallgatója volt, és a V4SDG (Visegrád a Fenntarthatóságért) ifjúsági szervezet társalapítója – ebben a minőségében hívták meg a találkozóra.

Fotó: UN Youth Envoy/facebook.com

A V4SDG Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország (a V4-országok) fiatal vezetőit fogja össze, akiknek célja a régió fenntartható fejlődésének támogatása. Zálnoky New Yorkban is a kelet-közép-európai régió fenntarthatósági témáiról beszélt a V4-országok fiataljaival egy kerekasztal-beszélgetésen.

A V4SDG szervezet itthon is ezen munkálkodik: vitafórumokat tartanak zöld és fenntarthatósági témákban, fiatalokat hoznak össze politikai, gazdasági, civil döntéshozókkal.

Most éppen egy olyan találkozón dolgoznak, amelynek célja, hogy Budapesten a V4-országok magas szintű politikusai üljenek le diákokkal, hogy a fenntarthatóság témáit boncolgassák.

Neked ajánljuk
Egyre több jegybank lép a klímáért A magyar mérnökök is bedobják magukat a klímaváltozás ellen Káros lufik helyett zöld lombbal ünnepelnek Valószínűleg az „évszázad legrosszabb éve volt” a tavalyi Ausztráliában Innovatív eszközök napelemekhez
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam