Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 5., Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy tapsra érdemes kezdeményezés

A 2019/2020-as évadtól kezdve a Miskolci Nemzeti Színház elkötelezi magát, hogy nemcsak az ország első kőszínháza, hanem az első környezettudatos színházi intézménye, úgynevezett zöld színháza is lesz.

Miskolc városa a színház vezetésének és művészeti tanácsának nemrégiben újabb öt évre szavazott bizalmat. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy az intézmény a magas művészi színvonal megtartása mellett részt vállaljon a fontos társadalmi kérdésekkel kapcsolatos példamutatásból, szemléletformálásból is.

A nyár folyamán felvették a kapcsolatot a témában jártas cégekkel, alapítványokkal, szervezetekkel, elhivatott művészekkel, akik segítettek a színházi működés minden területére olyan megoldásokat találni, amelyekkel a Miskolci Nemzeti Színház „zöld” intézménnyé válhat. 

Fotó: mnsz.hu

Terveik között szerepel egyebek mellett 

  • a víztakarékos rendszerek kiépítése,
  • az újrahasznosítás és újrafelhasználás előtérbe helyezése a hulladékgazdálkodás és a jelmezek és díszletek újrafelhasználása terén is,
  • a helyi szervezetekkel és termelőkkel történő erősebb együttműködés,
  • törekednek a megújuló energiaforrások használatára,
  • a társulat pedig minél több „zöld” programban kíván részt vállalni (faültetés, „Te szedd!” akció stb).

A színház az átalakulást nyílt projektként határozza meg, amelyhez bárki hozzájárulhat: várják azokat a további ötleteket, hatékonyabb eljárásról szóló javaslatokat, anyagi, illetve tárgyi támogatásokat, amelyek révén az ország egyik legnagyobb színházi intézménye még hatékonyabb és egyben környezetbarát lehet.

Neked ajánljuk
A magyar mérnökök is bedobják magukat a klímaváltozás ellen Egyre több jegybank lép a klímáért Befektetések a változásba A karanténból ingyen elkóborolhatunk a könyvek univerzumába Kivilágított ablakok biztatták a világ nagyvárosait
Tovább a forrásra: mnsz.hu
Vissza
Hírfolyam