2020. október 30., Alfonz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Konferencia a fenntartható fejlődés mérnöki megoldásairól

Miskolcon idén első alkalommal rendezték meg a Mérnöki megoldások a fenntartható fejlődés jegyében elnevezésű nemzetközi konferenciát.

A Miskolci Egyetemen tartott esemény alapvető célja, hogy nemzetközi bemutatkozási lehetőséget biztosítson a műszaki és környezettudományok területén dolgozó kutatók és gyakorlati szakemberek számára.

Az október 3–4. között megtartott kétnapos konferenciára mintegy hetven, nagyrészt külföldi résztvevő regisztrált.

 A szimpóziumon számos innovatív témát vitattak meg, egyebek között az ipari környezetszennyezés kezelésének hosszú távú megoldásait és a kibocsátásmentesség elérésének lehetőségét.

Wahidul K. Biswas professzor, aki Ausztráliából érkezett az eseményre, úgy gondolja, hogy a mérnökök kulcsszerepet játszanak a fenntartható fejlődés terén: „az 1992-es riói csúcstalálkozó legfontosabb konkrét eredményeként létrejött cselekvési tervben a felsorolt kérdések közel 70 százaléka a mérnöki tervezésre vonatkozott”.

Az ausztrál szakember szerint a mostani konferencia kétségkívül jelentős és időszerű kezdeményezés, ahol az oktatók és a kutatók megvitathatják egymással a legújabb kutatási eredményeiket, és áttekinthetik az innovációkat, trendeket, problémákat. 

Neked ajánljuk
A világ legzöldebb országainak listája 55 millió évvel ezelőtt forrón gőzölgő lehetett a Föld Több 10 millió forintos beruházással csökkenti ökológiai lábnyomát Magyarország vezető higiéniaipapír-gyártója Társadalom- és környezettudatos kényelmet élvezhetnek a magyar ebek Ne szennyezzük tovább a vizeinket
Tovább a forrásra: boon.hu
Vissza
Hírfolyam