2019. december 14., Szilárda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Őrizetbe vették az Extinction Rebellion aktivistáit Londonban

Csaknem kéttucatnyi tüntetőt vett őrizetbe a Scotland Yard hétfőn, a nemzetközi környezetvédelmi tüntetéssorozat londoni demonstrációinak első napján.

Az Extinction Rebellion nevű kampánycsoport London legforgalmasabb főútvonalain és hídjain próbálja megbénítani a közlekedést a következő két hétben olyan törvényeket követelve, amelyek alapján 2025-ig zéróra csökkenne Nagy-Britanniában a globális felmelegedést okozó szennyező anyagok kibocsátása. 

A Scotland Yard hétfői tájékoztatása szerint eddig összesen 21 embert vettek őrizetbe, ellenük a londoni rendőrség beszámolója szerint a közrend megzavarására irányuló összeesküvés, illetve a rendőrség tevékenységének akadályozása a vád.

Az Extinction Rebellion fél éven belül másodszor szervezett nagyszabású tiltakozássorozatot Londonban.

A csoport áprilisban szintén a brit főváros legforgalmasabb főútvonalain és hídjain próbálta megbénítani a közlekedést. Terveik szerint a mostani megmozdulások a tavaszi akciósorozatnál ötször nagyobbak lesznek, mintegy 30 ezer résztvevőre számítanak. Ahogy korábban, most is kísérleteket tesznek a Heathrow repülőtér forgalmának megzavarására is. A csoport tavaszi megmozdulásai idején a rendőrség 1100 embert vett őrizetbe.

Őrizetbe vesznek egy férfit az éghajlatváltozás megakadályozásáért, a környezet pusztításának megállításáért tartott londoni demonstráción 2019. október 7-én
Fotó: MTI/EPA/Vickie Flores
Neked ajánljuk
Az Északi-sark a klímaváltozással kulcsfontosságú területté vált Áder János: Sorsdöntő évek előtt állunk A FlixBus és az MCI már teszteli az USA első villanybuszát Videón Alaszka fél évszázados jégolvadása Nem csak karácsonykor kellene halat ennünk
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam