2019. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A brit színházak is fellépnek a klímaváltozás ellen

A klímaváltozás hatásainak mérsékléséért, szénlábnyomuk csökkentéséért brit kulturális intézmények sora, köztük színházak is lépéseket tesznek.

A brit Nemzeti Színház például a héten jelentette be, hogy szakít a Shell szponzorációjával. Az olajipari vállalat eddig a színház egyik legjelentősebb  támogatója volt évi 15 ezer fontnál (5,6 millió forintnál) kezdődő tagsági díjakkal – számolt be a Guardian alapján az MTI.

A színház hangsúlyozta, hogy értékes volt számukra az együttműködés a Shell-lel, de 2020 júniusában véget vetnek ennek.

A fosszilis üzemanyagokkal foglalkozó vállalatok szponzorációjának ellenzése az utóbbi időben egyre határozottabban nyilvánult meg a vezető brit kulturális intézményekben.

A Nemzeti Színház épülete Londonban Fotó: Aurelien Guichard/Wikimedia Commons

Hasonlóan döntött a Royal Shakespeare Company is, elhatározásukban nagy szerepet játszott a művészek, a fiatalok és a környezetvédelmi aktivisták által képviselt álláspont.

A Nemzeti Színház közleményében hangsúlyozta: működésének minden aspektusát megvizsgálja, hogy sikerüljön elérni a párizsi szerződésben vállalt karbonsemlegességet 2050-re. A színház 2016 óta 25 százalékkal csökkentette környezeti terhelését az energiafelhasználás, a hulladéktermelés, a vízfelhasználás és a szénkibocsátás terén.

Neked ajánljuk
Budapesten is több ezren vonultak a klímáért Ceglédbercel, az első magyar okosfalu Az Amazon is felvillanyozza a flottáját Ne maradjon le semmiről! Elérhető a Budapesti Víz Világtalálkozó mobilapplikációja A Föld egyik legfontosabb élőlénye mobiltelefonoktól is pusztul?
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam