2020. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Járható városok, élhető jövő

A városok sétálhatóvá tételét célzó – és így a zaj- és szén-dioxid-csökkentést is elérő – CityWalk program nyerte a leginnovatívabb regionális projekteknek kiosztott európai díj, a Regiostars közönségdíját.

Az Európai Bizottság minden évben azokat az uniós támogatásból megvalósított projekteket jutalmazza a Regiostars díjjal, amelyek kiválóságot és új megközelítéseket képviselnek a regionális fejlesztés területén. A pályázó projektek kiemelt szerepet kapnak az európai szintű kommunikációs tevékenységekben azzal a céllal, hogy ötletekkel szolgáljanak más régiók és projektvezetők számára – írja a Portfolio.

A 2019-es díjátadó gálát október 9-én este tartották az Európai Régiók és Városok Hete rendezvénysorozat keretében. 

A 2019-es év közönségdíját a Duna Transznacionális Programhoz tartozó CityWalk kapta 235 ezer szavazattal.

Több, mint egy projekt – életstílus Fotó: interreg-danube.eu

Bemutatkozó szavaik szerint a CityWalk „jóval több, mint egy projekt. A CityWalk egy életstílus. Fókuszában a városi mobilitás legegyszerűbb formája, a gyaloglás áll. A városok sétálhatóvá tételéhez változások szükségesek – ide tartozik a gyaloglás más közlekedési módokkal való intelligens integrálása.”

„A Citywalk innovatív megoldást kínál a polgárok szükségleteinek a középpontba helyezésével, valamint új, intelligens sétálhatósági koncepciók és megoldások kombinálásával ezen szükségletek kielégítése, az éghajlatváltozás kezelése, a levegőminőség javítása és a zaj csökkentése céljából.”

A projektet a Duna Transznacionális Program valósította meg az elmúlt 2,5 évben 1,9 millió eurónyi EU-s regionális fejlesztési forrásból, és 10 uniós régió vett részt benne, köztük két magyar is: Dél- és Észak-Alföld. Mivel a program irányító hatósági és titkársági feladatait a magyar Pénzügyminisztériumból koordinálják, így a magyar szakértőknek is szól a rangos brüsszeli elismerés.

Neked ajánljuk
Emeli a tétet az Európai Unió Amerikában kézzelfogható következményekkel jár a klímaváltozás Fiatal erdőkkel nem sokra megyünk A húsevő növények negyedét kihalás fenyegeti Félredobott plasztikból is készülhet luxuskaróra
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam