2021. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már Európában is térképre kerül a légszennyezés

Európában is elérhető a Google azon eszköze, amely lehetővé teszi, hogy nyomon kövessék a légszennyezést, sőt, még azt is, hogy a szennyeződés milyen forrásból érkezik. 

Az Environmental Insights Explorer (EIE, Környezetismereti Felfedező) eddig csak az Egyesült Államokban volt elérhető, most azonban a Google bevezeti kísérletképpen 6 európai városban is: Birminghamben, Manchesterben, Wolverhamptonban, Coventryben, Dublinban és Koppenhágában – írja a BBC alapján a 24.hu.

A következő hetekben más városok is felkerülnek a listára, és a városok maguk is jelentkezhetnek.

Ehhez a különböző szervezeteknek kell beküldeniük a méréseiket, a Google pedig térképre helyezi azokat. A cél az, hogy a városok vezetősége lássa, hogy hol lehet még a légszennyezés helyzetén javítani – több bicikliút, kevesebb autós forgalom, esetleg az épületekre szerelt napelemek kellenek-e.

Manchester az Environmental Insights Explorer térképén  Fotó: insights.sustainability.google

Az EIE négy különböző kategóriában nyújt adatokat: az épületek kibocsátása, a közlekedési kibocsátás, általános kibocsátás és potenciális napenergia-kihasználhatóság.

Neked ajánljuk
Törökország ratifikálta a párizsi klímavédelmi egyezményt Zöld ügyekben indít online párbeszédet a kormány A levegőtisztító pad és a levegőszennyezésből készülő tinta is bemutatkozik a fenntarthatósági expón Újabb felmérést készít az élelmiszer-hulladékról a Nébih A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam