2020. szeptember 30., Jeromos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Emlékezetünkben már biztosan megőrizzük

A jövő generációinak készítene lenyomatot a bolygónk felszínéről egy amerikai régész.

Earth Archive, azaz Föld Archívum néven hozott létre egy alapítványt Chris Fisher régészprofesszor, amelynek végső célja, hogy a klímaváltozás pusztító hatása előtt minél nagyobb területet lefedve egy lenyomatot készítsen bolygónk szárazföldi területeiről – számolt be róla a szeretlekmagyarorszag.hu.

Fisher szerint Földünk ökológiai és kulturális örökségének nagy része átalakul a klímaváltozás hatására, ezért cselekednünk kell, ha ezekből minél többet szeretnénk megörökíteni.

A „megörökítő lenyomatot” a régész repülőgépekre szerelt Lidar-szenzorokkal készítené el. Ez a letapogatótechnológia lézerimpulzusokkal bombázza a Föld felszínét, és azt méri, hogy mennyi idő alatt pattannak vissza a jelek. Ezen információk segítségével ki tudják számolni a tereptárgyaktól mért távolságot, majd a helyadatokkal összefésülve egy 3D-s felülettérképeket hoznak létre.

Fotó: needpix.com
Neked ajánljuk
Emeli a tétet az Európai Unió Amerikában kézzelfogható következményekkel jár a klímaváltozás Fiatal erdőkkel nem sokra megyünk Már most mennyi minden viseli magán a változó klíma bélyegét! Tünékeny viaszszobrok késztetnek megállásra Floridában
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam