2020. július 10., Amália
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Emlékezetünkben már biztosan megőrizzük

A jövő generációinak készítene lenyomatot a bolygónk felszínéről egy amerikai régész.

Earth Archive, azaz Föld Archívum néven hozott létre egy alapítványt Chris Fisher régészprofesszor, amelynek végső célja, hogy a klímaváltozás pusztító hatása előtt minél nagyobb területet lefedve egy lenyomatot készítsen bolygónk szárazföldi területeiről – számolt be róla a szeretlekmagyarorszag.hu.

Fisher szerint Földünk ökológiai és kulturális örökségének nagy része átalakul a klímaváltozás hatására, ezért cselekednünk kell, ha ezekből minél többet szeretnénk megörökíteni.

A „megörökítő lenyomatot” a régész repülőgépekre szerelt Lidar-szenzorokkal készítené el. Ez a letapogatótechnológia lézerimpulzusokkal bombázza a Föld felszínét, és azt méri, hogy mennyi idő alatt pattannak vissza a jelek. Ezen információk segítségével ki tudják számolni a tereptárgyaktól mért távolságot, majd a helyadatokkal összefésülve egy 3D-s felülettérképeket hoznak létre.

Fotó: needpix.com
Neked ajánljuk
Apokaliptikus összeomlás-elméletekre nem, következetes cselekvésre azonban annál inkább szükség van Az új sarkvidéki hőmérsékleti rekordok megerősítését kéri Oroszországtól a Meteorológia Világszervezet Bécs belvárosából kitiltják az autókat Nem csak a fakivágás veszélyezteti súlyosan az amazóniai esőerdők megújulóképességét Adomány a Szent Ferenc Kórháznak
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam