Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 29., Auguszta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Együttműködési megállapodást írt alá a magyar és a ciprusi agrárminiszter

Nagy István agrárminiszter és Kosztasz Kadisz ciprusi földművelésügyi, vidékfejlesztési és környezetvédelmi miniszter szerdán együttműködési megállapodást írt alá, amely fontos alapot szolgáltat a két ország közti mezőgazdasági és környezetvédelmi együttműködéshez.

Az egyezmény érinti az öntözéssel kapcsolatos intézkedéseket, az éghajlatváltozás, az elsivatagosodás és a földromlás elleni küzdelem hatékony támogatását, az innovatív erdészeti technikák fejlesztését, és kitér a víztartalékok hatékony kiaknázási lehetőségeire, valamint az állat- és növényegészség-védelemre is. A felek a Közös Agrárpolitikát (KAP) érintő kérdésekben is egyetértettek.

Nagy István szerdán tárgyalásokat folytatott Gilberto Silvával, a Zöld-foki Köztársaság mezőgazdasági és környezetügyi miniszterével is.

Magyarország a magas szintű szakmai tudás és ismeretek átadásával hozzájárul a szigetcsoport élelmiszer-biztonságának javításához.

Szó volt az éghajlatváltozáshoz történő alkalmazkodásról és a biztonságos élelmiszer-termelés kihívásairól is, amire a kormány egyik megoldási javaslata az öntözött területek növelése és a hatékony öntözéses gazdálkodás kiterjesztése. Ennek érdekében Magyarországon öntözésfejlesztési stratégia és mezőgazdasági vízgazdálkodási szakpolitikai program is készül – derül ki az Agrárminisztérium közleményéből.

Ciprus szigete a NASA műholdfelvételén Fotó: NASA/WikimediaCommons
Neked ajánljuk
Egyre több jegybank lép a klímáért Egyre több jegybank lép a klímáért Gördülékeny átállás: zöldáramra váltanak a Bridgestone-gyárak Csatlakozz te is! Finn jó tanácsok a fizikai távolságtartásról a járvány idejére
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam