2020. február 20., Aladár, Álmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hogy jó bőrben legyünk

Ha a vegán divat elkötelezett híve vagy, sosem fognak meghódítani az Opus Mind minimalista táskái. De ha értékeled, amikor a körkörös gazdaság és az újrahasznosítás elvei örök életű eleganciával párosulnak, nem fogsz csalódni bennük.

A Chanel korábbi luxusbőráru-specialistája, Kahleen Kuo, megcsömörlött az iparág pazarló hulladékhalmaitól, és valami egészen újba fogott: megalapította az újrahasznosított bőrt feldolgozó Opus Mind márkát.

Az alapanyagot szolgáltató RecycLeather az ipari vágott bőrhulladékot harminc százalék természetes bőr kötőanyag, illetve 10 százalék víz és festék hozzáadásával teszi újrafeldolgozhatóvá.

Fotó: opusmind.com

Az Opus Mind táskái, hátizsákjai és neszesszerei Olaszországban, egy nagy múltú iparos család műhelyében készülnek – ennek megfelelően sem a minőségük, sem az áruk nem a kizsigerelt ázsiai munkások kezéből kikerülő darabokat idézi. Táskái tervezésekor Kuo nem véletlenül törekszik az egyszerűségre:

a tartós alapanyaggal összhangban olyan modelleket hoz létre, amelyek kiállják a múló divathóbortok próbáját, és kortalan eleganciát sugároznak – ebben is a felelős fogyasztás és erőforrás-takarékos gyártás elveit valósítja meg.

Fotó: opusmind.com
Neked ajánljuk
A fenntartható divat ügye nem egy banánhéjon fog elcsúszni Jégvulkánok törtek ki a Michigan-tóból A környezet érdekében csavar egy kicsit a kupakjain a Coca-Cola A boldogság titka (TED-előadás magyar felirattal) Egy nő úgy döntött, hogy a Teslája lesz az otthona
Tovább a forrásra: treehugger.com
Vissza
Hírfolyam