2021. június 14., Vazul
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hogy jó bőrben legyünk

Ha a vegán divat elkötelezett híve vagy, sosem fognak meghódítani az Opus Mind minimalista táskái. De ha értékeled, amikor a körkörös gazdaság és az újrahasznosítás elvei örök életű eleganciával párosulnak, nem fogsz csalódni bennük.

A Chanel korábbi luxusbőráru-specialistája, Kahleen Kuo, megcsömörlött az iparág pazarló hulladékhalmaitól, és valami egészen újba fogott: megalapította az újrahasznosított bőrt feldolgozó Opus Mind márkát.

Az alapanyagot szolgáltató RecycLeather az ipari vágott bőrhulladékot harminc százalék természetes bőr kötőanyag, illetve 10 százalék víz és festék hozzáadásával teszi újrafeldolgozhatóvá.

Fotó: opusmind.com

Az Opus Mind táskái, hátizsákjai és neszesszerei Olaszországban, egy nagy múltú iparos család műhelyében készülnek – ennek megfelelően sem a minőségük, sem az áruk nem a kizsigerelt ázsiai munkások kezéből kikerülő darabokat idézi. Táskái tervezésekor Kuo nem véletlenül törekszik az egyszerűségre:

a tartós alapanyaggal összhangban olyan modelleket hoz létre, amelyek kiállják a múló divathóbortok próbáját, és kortalan eleganciát sugároznak – ebben is a felelős fogyasztás és erőforrás-takarékos gyártás elveit valósítja meg.

Fotó: opusmind.com
Neked ajánljuk
Romániában szelektív hulladékkal is lehet utazni A fenntarthatóságot szem előtt tartva alkotó magyar fotósok és formatervezők mutatkoztak be Romániában 19 kamionnyi hulladéktól szabadultak meg a pilisi erdők Új állásportál segíti a környezetiparban tevékenykedőket Hogyan lehet a hulladékból adomány?
Tovább a forrásra: treehugger.com
Vissza
Hírfolyam