2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

7 környezetbarát tárolóeszköz zacskó és szatyor helyett

A hétköznapok során összegyűlt hulladékmennyiséget könnyen csökkenthetjük, ha nem használunk felesleges, környezetszennyező dolgokat. Az egyszer használatos evőeszközök, szívószálak hanyagolásával nagyot léphetünk előre, de a mindennapokban használt csomagolási megoldásainkat is érdemes górcső alá vennünk.

Már azzal jelentős mennyiségű műanyagot spórolhatunk, ha az egyszer használatos szatyrok, nejlonzacskók és papírdobozok helyett hosszabb ideig használható vászonszatyrokba és -zacskókba, többször használható műanyag dobozokba pakolunk.

A szeretlekmagyarország.hu a HuffingtonPost nyomán összegyűjtött néhány ilyen strapabíró tárolóeszközt, amelyek fenntarthatóbb alternatívát jelenthetnek a mindennapokban:

  • Vászonzacskó szendvicsekhez vagy vásárláshoz: egyre több vállalkozás készít zero waste életmódhoz illő apró élelmiszer-tároló tasakokat, de egy kis időráfordítás árán magunknak is készíthetünk ilyet.
Fotó: shutterstock.com
  • Szilikon ételtartó doboz: az egyszer használatos műanyagnál jobb választást jelentenek a könnyen tisztítható, hosszú élettartamú szilikon darabok.
  • Méhviaszos csomagolás: a folpakk helyettesítésére kiválóan alkalmasak a méhviasszal kezelt kendők, akár tálak lefedéséről, akár szendvicsek csomagolásáról van szó. Magyarországon a Cibibeenél vásárolhatunk ilyeneket, feltéve persze, hogy nem akarjuk magunknak elkészíteni.
  • Befőttes üveg: vásárlásaink során számos termék révén szert teszünk befőttes üvegekre, amelyek nemcsak a spájzban sorakozó nyalánkságok, de gabonák, száraz tészta, a háztartásban kallódó apróságok vagy akár a munkahelyi ebédünk tárolásánál is jó szolgálatot tehetnek.
Neked ajánljuk
Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam