2020. február 24., Mátyás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az uniós büdzsében is prioritás a klímaváltozás megfékezése

A 2020-as európai uniós büdzsében kiemelt szerepet kap a klímakrízis kezelése. 

Monika Hohlmeier költségvetésért felelő EP-képviselő szerint az Európai Parlament legfőbb prioritása, hogy foglalkozzon az éghajlatváltozás kérdésével, és ezzel párhuzamosan tegyen az új munkahelyekért és a versenyképes gazdaságért.

A költségvetés tervezése számos eszközt kínál a klímaváltozás elleni harchoz. Például a megújuló energiaforrások használatának támogatása egyszerre segíthet a fenntartható energia elterjesztésében és az energiahiány kezelésében.

A parlament emellett a jövő évi költségvetéssel jelentős mértékben hozzájárulhat az innovációhoz, a kutatáshoz és az új, zöldtechnológiák fejlesztéséhez.

Hohlmeier fontos területnek tartja a digitalizációt is, amely nemcsak az EU éghajlati célkitűzéseihez járul hozzá, hanem lehetővé teszi például a súlyos betegségekkel kapcsolatos kutatások vagy a mezőgazdasági eszközök fejlesztését is. 

Az EP várhatóan október 23-án szavaz a következő évi uniós költségvetésről Strasbourgban.

Neked ajánljuk
Klíma- és természetvédelmi akciótervet fogadott el a kormány Az Európai Bizottság első munkaprogramja a klímasemleges átállásra összpontosít Itthon a Felső-Tisza-vidék járhat a legrosszabbul Több élelmiszer végzi a kukában, mint eddig gondoltuk Magyar vállalat is a fenntartható divat irányába lép
Tovább a forrásra: europa.eu
Vissza
Hírfolyam