2020. július 10., Amália
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az uniós büdzsében is prioritás a klímaváltozás megfékezése

A 2020-as európai uniós büdzsében kiemelt szerepet kap a klímakrízis kezelése. 

Monika Hohlmeier költségvetésért felelő EP-képviselő szerint az Európai Parlament legfőbb prioritása, hogy foglalkozzon az éghajlatváltozás kérdésével, és ezzel párhuzamosan tegyen az új munkahelyekért és a versenyképes gazdaságért.

A költségvetés tervezése számos eszközt kínál a klímaváltozás elleni harchoz. Például a megújuló energiaforrások használatának támogatása egyszerre segíthet a fenntartható energia elterjesztésében és az energiahiány kezelésében.

A parlament emellett a jövő évi költségvetéssel jelentős mértékben hozzájárulhat az innovációhoz, a kutatáshoz és az új, zöldtechnológiák fejlesztéséhez.

Hohlmeier fontos területnek tartja a digitalizációt is, amely nemcsak az EU éghajlati célkitűzéseihez járul hozzá, hanem lehetővé teszi például a súlyos betegségekkel kapcsolatos kutatások vagy a mezőgazdasági eszközök fejlesztését is. 

Az EP várhatóan október 23-án szavaz a következő évi uniós költségvetésről Strasbourgban.

Neked ajánljuk
Juhász Árpád: Az ember nem tanul a múltból, nem tanul a drámai helyzetekből A napsugarakat visszaverő aeroszolok többet árthatnak, mint amennyit használnak A Volvo is komolyan veszi a klímaváltozás elleni harcot A kakukktojás igazi gazdája Megnyílt a Csodakamra – Kortársékszer- és képzőművészeti kiállítás várja a Szentendrére látogatókat
Tovább a forrásra: europa.eu
Vissza
Hírfolyam