Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 28., Gedeon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyarország is részt vállal a közös fenntarthatósági erőfeszítésekből

Nemzetközi összefogásra van szükség a fenntartható fejlődési célok eléréséhez – hangsúlyozta Szinay Attila közigazgatásért felelős államtitkár a Zöldgazdasági Világszervezet konferenciáján az Egyesült Arab Emírségekben.

A zöldgazdasági konferenciára 2019. október 20–21-én került sor Dubajban. A kétnapos globális eseményen magas rangú állami vezetők, nemzetközi szervezetek, vállalatok képviselői vettek részt. A rendezvény célul tűzte ki, hogy segítséget nyújtson a világ országainak gazdaságfejlesztési stratégiáik kialakításához, és hozzájáruljon a szegénység csökkentéséért, a nők és a fiatalok gazdasági helyzetének javításáért folytatott erőfeszítésekhez – írja az Agrárminisztérium közleménye alapján az Agrárszektor.

Szinay Attila hozzászólásában elmondta, hogy az Agrárminisztérium a fenntarthatóság jegyében számos programot működtet sikeresen:

mind a rövid ellátási láncok és termelői piacok fejlesztése, mind az élelmiszer-pazarlás ellen létrejött „Maradék nélkül” elnevezésű kezdeményezés, de a klímaváltozás elleni küzdelemben hatékony erdőtelepítés-támogatási program is a fenntartható fejlődés céljait szolgálja.

Az államtitkár aláhúzta a biomassza-alapú gazdaságfejlesztés fontosságát, valamint az erre vonatkozó stratégiai megközelítés szükségességét is. Kiemelte továbbá, hogy Magyarország tudásátadással, az élelmiszer-előállítás és -feldolgozás során kialakított jó gyakorlatainak megosztásával hozzá tud járulni az élelmezésbiztonság eléréséhez azokban az országokban, ahol szükség van rá.

Ennek jegyében Magyarország együttműködik az ENSZ élelmezési és mezőgazdasági szervezetével, a FAO-val, ösztöndíjakat biztosít az agrárium területén a fejlődő országok hallgatói részére, valamint Afrikában helyi képzéseket szervez agrár-szaktanácsadók oktatására.

Neked ajánljuk
Az EU hét tagállamban több mint 1,4 milliárd eurót fordít zöldprojektekre Felborult az évszakok rendje Ausztráliában Sosem mértek még enyhébb telet Oroszországban Csatlakozz te is! Finn jó tanácsok a fizikai távolságtartásról a járvány idejére
Tovább a forrásra: agrarszektor.hu
Vissza
Hírfolyam