2020. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyarország is részt vállal a közös fenntarthatósági erőfeszítésekből

Nemzetközi összefogásra van szükség a fenntartható fejlődési célok eléréséhez – hangsúlyozta Szinay Attila közigazgatásért felelős államtitkár a Zöldgazdasági Világszervezet konferenciáján az Egyesült Arab Emírségekben.

A zöldgazdasági konferenciára 2019. október 20–21-én került sor Dubajban. A kétnapos globális eseményen magas rangú állami vezetők, nemzetközi szervezetek, vállalatok képviselői vettek részt. A rendezvény célul tűzte ki, hogy segítséget nyújtson a világ országainak gazdaságfejlesztési stratégiáik kialakításához, és hozzájáruljon a szegénység csökkentéséért, a nők és a fiatalok gazdasági helyzetének javításáért folytatott erőfeszítésekhez – írja az Agrárminisztérium közleménye alapján az Agrárszektor.

Szinay Attila hozzászólásában elmondta, hogy az Agrárminisztérium a fenntarthatóság jegyében számos programot működtet sikeresen:

mind a rövid ellátási láncok és termelői piacok fejlesztése, mind az élelmiszer-pazarlás ellen létrejött „Maradék nélkül” elnevezésű kezdeményezés, de a klímaváltozás elleni küzdelemben hatékony erdőtelepítés-támogatási program is a fenntartható fejlődés céljait szolgálja.

Az államtitkár aláhúzta a biomassza-alapú gazdaságfejlesztés fontosságát, valamint az erre vonatkozó stratégiai megközelítés szükségességét is. Kiemelte továbbá, hogy Magyarország tudásátadással, az élelmiszer-előállítás és -feldolgozás során kialakított jó gyakorlatainak megosztásával hozzá tud járulni az élelmezésbiztonság eléréséhez azokban az országokban, ahol szükség van rá.

Ennek jegyében Magyarország együttműködik az ENSZ élelmezési és mezőgazdasági szervezetével, a FAO-val, ösztöndíjakat biztosít az agrárium területén a fejlődő országok hallgatói részére, valamint Afrikában helyi képzéseket szervez agrár-szaktanácsadók oktatására.

Neked ajánljuk
Miattunk melegszik a Föld, de még kérdés, hogy meddig Hogyan válhatnak klímasemlegessé az európai városok? Fiatal erdőkkel nem sokra megyünk Egyre kevesebb víz van a magyar folyókban Osló jó úton halad a klímasemlegesség eléréséhez
Tovább a forrásra: agrarszektor.hu
Vissza
Hírfolyam