2020. július 12., Dalma, Izabella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az uniós polgárok többsége tenne a klímaváltozás ellen

Az Eurobarométer által végzett felmérések azt vizsgálták, hogy mennyire foglalkoztatja a klímaváltozás problémája az európai uniós állampolgárokat.

A megkérdezettek 93%-a szerint a klímaváltozás „súlyos” problémának számít. A válaszadók 92%-a úgy véli, hogy a nemzeti kormányoknak hathatósan támogatni kellene a megújuló energiák felhasználásának mértékét – számol be a felmérés eredményeiről az Agroinform.

A megkérdezettek 89%-a bízik abban, hogy 2030-ra kormánya energiapolitikája javítani fogja az energiahatékonyságot, 84%-uk szerint pedig több állami támogatást kellene nyújtani a tiszta energiákra való átálláshoz, a fosszilis hajtóanyagokra adott támogatásokat pedig vissza kéne fogni.

A válaszadók 92%-a egyértelműen azon az állásponton van, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátását minimumra kellene csökkenteni. A válaszadók több mint kétharmada úgy vélekedett, hogy a klímaváltozás káros hatásaihoz való alkalmazkodási stratégia az EU polgárai számára pozitív eredménnyel jár.

Egy januárban közzé tett felmérés eredményei szerint Amerikában is egyre többen tekintik fontos, cselekvést igénylő ügynek a klímaváltozást. Egy nemrégiben készült hazai közvélemény-kutatás alapján pedig a magyarok 82 százalékát nyugtalanítják az éghajlatváltozással kapcsolatos problémák: főképp forróságtól és járványoktól tartanak.

Neked ajánljuk
Juhász Árpád: Az ember nem tanul a múltból, nem tanul a drámai helyzetekből A napsugarakat visszaverő aeroszolok többet árthatnak, mint amennyit használnak A Volvo is komolyan veszi a klímaváltozás elleni harcot Az Európai Bizottság elnökéhez fordult segítségért Áder János A kihalás szélén áll a makifélék csaknem egyharmada, az északi simabálna és a mezei hörcsög is
Tovább a forrásra: agroinform.hu
Vissza
Hírfolyam