Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 10., Zsolt
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb rekordhónapot tudhatunk magunk mögött

A valaha mért legmelegebb október hónap volt a világon 2019 októbere – jelentette be kedden a Copernicus európai kutatóintézet.

A légszennyezéssel, üvegházhatással és klímaváltozással foglalkozó intézet adatai szerint októberben 0,69 Celsius-fokkal volt melegebb átlagosan az 1981–2000 közötti időszak átlaghőmérsékleténél, ami 1,2 Celsius-fokkal magasabb, mint az iparosodás előtti időszakban – írja az MTI alapján a Magyar Nemzet.

2019 októberében 0,01 Celsius-fokkal haladta meg az átlaghőmérséklet az előző legmagasabb – 2015-ben mért – októberi átlaghőmérsékletet.

A Copernicus adatai szerint különösen meleg volt októberben az Északi-sark térségének nagy részén és Európa egyes térségeiben. Az Egyesült Államokban és Kanadában azonban az átlagos alatti hőmérsékleteket jegyeztek fel.

Érik a málna a nyáriasan meleg őszi időben a Nagykanizsa közeli Szentgyörgyvári hegyen 2019. október 25-én
Fotó: MTI/Varga György

Ötödször fordult elő idén, hogy rekordot döntött egy adott hónap átlaghőmérséklete. 2019 júniusában, júliusában és szeptemberében mértek rekordmagas átlaghőmérsékletet az adott hónapra, augusztus a második legmelegebb augusztus volt a világon a feljegyzések kezdete óta – emlékeztettek a szakemberek.

Neked ajánljuk
A metánkibocsátás csökkentésére érdemes hangsúlyt fektetni 2070-re akár le is nullázhatnánk az üvegházhatású gázok kibocsátását Jelentős, de várhatóan nem tartós hatással lesz a vírus a kibocsátásra Sampon és szappan, tablettánként adagolva Autókat ajánlott fel kórházaknak és karitatív szervezeteknek a Ford Magyarország
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam