2020. július 10., Amália
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bárki csatlakozhat az Európai Hulladékcsökkentési Héthez!

„Kapcsolódj be: nyisd ki a szemedet és csökkentsd a szemeted!” November 8-áig lehet akcióötletekkel regisztrálni a november 16–24. között megrendezésre kerülő Európai Hulladékcsökkentési Hétre. 

A Humusz Szövetség összegyűjtött néhány programötletet, amelyekkel önkormányzatok, civil szervezetek, oktatási intézmények, vállalatok vagy akár magánszemélyek is csatlakozhatnak a hét eseményeihez és tehetnek a hulladék csökkentéséért:

 • Cserebere-börze
  Mindenkinek van legalább két olyan tárgya otthon, amely jó állapotban van, de már nincs rá szüksége, azonban könnyen lehet, hogy más még hasznát venné, ha egy börzén rátalálhat. Ha van rá lehetőség és lelkesen varró ember, akár a ruhák helyben való megjavításával is fokozhatjuk az esemény fenntartható jellegét. A maradékot ajánljuk fel jótékonysági szervezetek számára.
 • Élelmiszermentő akció
  Látogassatok el egy közeli piacra. Keressetek olyan zöldséget, gyümölcsöt, aminek a formája, állaga nem tökéletes. A csúnyácska zöldségekből, gyümölcsökből a szemléletformálás jegyében készítsetek műalkotásokat, szobrokat, képeket. A közösségi médián keresztül sokakhoz eljuttathatjátok alkotásaitok üzenetét. De az alapanyagot se hagyjátok kárba veszni, készítsetek belőle finomságokat.
 • Hulladékmentes mozi
  Szervezzetek moziestet, ahol nincs se szívószál, se egyszer használatos csomagolás, semmilyen egészségtelen üdítő. Mindenki fogyasszon a saját poharából, amit magával hoz. A film után beszélgessetek a felvetett témákról, élményeitekről. (A humusz.hu oldalon számos témába vágó filmjavaslatot találunk.)
 • Szütyővarrás
  Annak a táskának a legkisebb az ökolábnyoma, ami nem újonnan gyártott alapanyagból készül. Szervezzetek közösségi szatyorvarrást, táskadekorálást!
 • Gerillakomposzt
  A szerves hulladék nem az égetőbe vagy a lerakóba való! Komposztálni nem nehéz. Kezdjétek el közösen: építsetek a kertbe, társasházi udvarba használt alapanyagból komposztáló keretet. A komposztálás csínját-bínját megismerhetitek a www.komposztalj.hu oldalon. 

Fotó: hulladekcsokkentesihet2019.hu
Neked ajánljuk
Először találtak műanyagszemcséket a Déli-sarkvidék szárazföldjén Először találtak műanyagszemcséket a Déli-sarkvidék szárazföldjén Adjunk esélyt az anyagoknak A kakukktojás igazi gazdája Megnyílt a Csodakamra – Kortársékszer- és képzőművészeti kiállítás várja a Szentendrére látogatókat
Tovább a forrásra: humusz.hu
Vissza
Hírfolyam