2021. november 27., Virgil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A városi zöldfelületekkel mindenki jól jár

A parkok, beépítetlen területek nemcsak a közösségi élet és a pihenés fontos színterei, de a helyi, és a tágan értelmezett klímát is kedvező irányba alakítják. A fővárosban élők most kérdőíven szólhatnak hozzá a környékükön található zöld felületek sorsának alakulásához.

Budapest Főváros Önkormányzata középtávú stratégiát és akciótervet készít idén a város zöld felületeinek védelme és fejlesztése érdekében. A ZIFFA egy olyan dokumentum lesz, melyet a konkrét zöld felületi tervezésekkor használnak majd a tájépítészek, várostervezők, illetve az önkormányzatok fejlesztési és fenntartási részlegei – írja a Magyar Mezőgazdaság.

A ziffa.hu oldalon közzétett kérdőívek célja, hogy a fejlesztések a városlakók igényeinek figyelembevételével valósuljanak meg:

Az oldalon csaknem 750 parkkal, erdőrésszel és lakótelepi zöld felülettel kapcsolatban fogalmazhatjuk meg észrevételeinket.

Fiatalok sétálnak és pihennek a Kopaszi-gát vízi színpadának kiépített nézőterén nyáriasan meleg őszi napsütésben
Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Egyebek között arra kérdeznek rá a szakemberek, hogy mennyire vagyunk elégedettek a növényzet állapotával és fenntartásával; a berendezéseink és az utak állapotával; a tisztasággal; milyen funkciókat és infrastrukturális elemeket hiányolunk vagy kevesellünk; illetve hogy véleményünk szerint az adott park környezetében mi a prioritás: ennek a parknak a fejlesztése, más meglévő park fejlesztése, vagy új park létesítése.

Neked ajánljuk
Gyorsabban kéne búcsút mondanunk a szén-dioxidnak Irán feltételekhez kötné a klímavédelmi elköteleződését Klímaváltozás és víz: szélsőségekre kell számítanunk Elválnak a felmelegedés miatt a hűségükről ismert albatroszpárok? (videóval) Új eszköz segíti a természet helyreállításán fáradozókat
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam