2021. április 12., Gyula
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kiállt a párizsi klímaegyezmény mellett a francia és a kínai elnök

A párizsi klímaegyezmény visszafordít­hatat­lan­sá­gá­ról írt alá megállapodást a francia és a kínai elnök Pekingben, egy nappal azután, hogy Washington hivatalosan is megkezdte a megállapodásból való kivonulását.

„Ha tartani akarjuk magunkat a párizsi megállapodáshoz, akkor fokoznunk kell a jövő évben a kibocsátás csökkentésére irányuló kötelezettségvállalásainkat, valamint meg kell erősítenünk a 2030-ra és 2050-re vonatkozó új kötelezettségvállalásokat. Ugyanez érvényes a Kína és az EU közötti együttműködésre, egymás maximális tiszteletben tartása mellett” – fogalmazott Emmanuel Macron.

A kínai külügyminisztérium szóvivője pedig azt hangsúlyozta, hogy mindenkinek egyformán kellene kivennie a részét a küzdelemből. „Kína sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy az Egyesült Államok hivatalosan megkezdte a kivonulást a párizsi megállapodásból. Mi hiszük, hogy az éghajlatváltozás az egész emberiség közös kihívása. A nemzetközi közösség minden tagjának össze kell fognia, és a tőle telhető legtöbbet tennie annak leküzdéséért.”

Forrás: euronews/youtube.com
Neked ajánljuk
Környezetvédelmi előrejelzést készített a Zöldunió Oroszország és Kína is meghívást kapott az áprilisi klímacsúcsra Felhagynak végre a bankok a környezetszennyezés finanszírozásával? Rengeteg pénzt szán Amerika közlekedésfejlesztésre A befektetők közel fele már környezeti szempontokat is figyelembe vesz
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam