2020. november 23., Kelemen, Klementina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Indiában valósággá vált a pénzért vett levegő

Indiában olyan súlyos a légszennyezettség, hogy az iskolák zárva tartanak. Az aggasztó helyzet miatt több intézkedést is bevezettek, de a helyiek szerint sokkal nem lett jobb a levegő minősége. 

A borzasztó levegőminőségre válaszul megnyílt az első oxigénbár Újdelhiben, ahol 15 percen keresztül lélegezhet be a fizetőképes vásárló tiszta oxigént. Egy negyedórás terápia ára 4-6 dollár (kb. 1500 forint) között mozog – számol be a szomorú jelenségről a New York Times cikke alapján az Index.

A cég tulajdonosa szerint 20 évvel ezelőtt azt se gondolta senki, hogy a tiszta vízért fizetni kell – sajnos most eljött az idő, hogy a tiszta levegő is pénzbe kerüljön. 

A súlyos, a WHO határértékeit akár tízszeresen is meghaladó szennyezési értékek csak a fővárosban 46 millió ember egészségét veszélyeztetik. A lakosság úgy érzi, hogy a kormány próbálja az igazi megoldás helyett elbagatellizálni a helyzetet. A kialakult helyzet a mezőgazdaságban dolgozókat sem érdekli igazán, akik továbbra is égetik a tarlót, ahogy látszólag azokat sem, akik szeméttel tüzelnek. 

Oxigénbár egy újdelhi utcán Forrás: FRANCE 24 English/youtube.com

Annak ellenére, hogy az iskolák zárva vannak a rendkívüli helyzet miatt, egy civil szervezet szabadtéri futóversenyén több százan vettek részt, az esemény főszponzora pedig egy életbiztosító volt.

Neked ajánljuk
A bíróság döntése értelmében Olaszország megsértette a környezeti levegő minőségére vonatkozó uniós jogot Beköszöntött a fűtési szezon, romlik a levegő minősége Saját magát öntöző földdel forgatnák fel a mezőgazdaságot amerikai kutatók Pszichológusok ingyenes online előadásokkal segítik a lelki egészség megőrzését a járvány idején Fantasztikus képek egy lápvidékről, ahol idomított kormoránok fogják a halakat (képgalériával)
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam