2020. február 18., Bernadett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

110 ezer svájci követel hathatósabb klímavédelmet

Több mint 110 ezer aláírást gyűjtött egy svájci klímavédelmi projekt, amely a Föld felmelegedése elleni erőteljesebb harcra szólítja fel a kormányt.

Az úgynevezett Gleccser-kezdeményezés célja az, hogy Svájc legkésőbb 2050-re nettó nullára csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátásának mértékét, és hogy ezt a célt az alkotmányban is rögzítsék – írja az MTI alapján a hirado.hu.

Szerda délután az összegyűjtött 112 296 aláírást a Verein Klimaschutz Schweiz benyújtotta Bernben a szövetségi kancelláriához, amely ellenőrzi az aláírások érvényességét.

Miközben a projekt résztvevői azon dolgoztak, hogy aláírásokat gyűjtsenek, a kormány augusztus végén már döntött arról, hogy 2050-re elérik a nettó nullás emissziós célt.

A klímaváltozás Svájcban elsősorban a gleccserek zsugorodásában érhető tetten Fotó: pxhere.com
Neked ajánljuk
A zöld fordulat kihívások elé állítja az európai nagyvárosokat Az Európai Bizottság 76,4 millió euró környezetvédelmi támogatást nyújt Koszovónak Az EIB is segítheti a hazai klímasemlegesség ügyét Ne csak az átmenet, a finanszírozása is legyen igazságos Újra jó ügyért szólt a Queen
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam