2020. október 25., Bianka, Blanka
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

110 ezer svájci követel hathatósabb klímavédelmet

Több mint 110 ezer aláírást gyűjtött egy svájci klímavédelmi projekt, amely a Föld felmelegedése elleni erőteljesebb harcra szólítja fel a kormányt.

Az úgynevezett Gleccser-kezdeményezés célja az, hogy Svájc legkésőbb 2050-re nettó nullára csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátásának mértékét, és hogy ezt a célt az alkotmányban is rögzítsék – írja az MTI alapján a hirado.hu.

Szerda délután az összegyűjtött 112 296 aláírást a Verein Klimaschutz Schweiz benyújtotta Bernben a szövetségi kancelláriához, amely ellenőrzi az aláírások érvényességét.

Miközben a projekt résztvevői azon dolgoztak, hogy aláírásokat gyűjtsenek, a kormány augusztus végén már döntött arról, hogy 2050-re elérik a nettó nullás emissziós célt.

A klímaváltozás Svájcban elsősorban a gleccserek zsugorodásában érhető tetten Fotó: pxhere.com
Neked ajánljuk
Későbbre halasztották a döntést az új, uniós klímacélról Közel 140 ezer tonnával kevesebb szén-dioxid került a légkörbe az esztergomi régióban Európa legnagyobb bankja beszáll a klímaváltozás elleni harcba Már épül a Factory Zero Íme a technológia, amely lehetővé teszi, hogy bárhol feltölthessük a villanyautónkat
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam