2020. december 3., Ferenc, Olívia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímavédelem és a női egyenjogúság lesz a témája Szaúd-Arábia G20-as elnökségének

Egyebek között a női egyenjogúság, a technológiai haladás és a klímavédelem lesz a témája Szaúd-Arábia G20-as elnökségének, amely vasárnap vette kezdetét.

A G20 élére kerülő Szaúd-Arábia célja az, hogy a következő hónapokban olyan feltételeket teremtsen, amelyeknek köszönhetően minden ember dolgozhat és sikert érhet el, különös tekintettel a nőkre és a fiatalokra – írja az MTI alapján a Hírtv.

A sivatagi királyság emellett az éghajlat védelmét, a víz- és élelmiszer-ellátás biztosítását, valamint a technológiai fejlesztést is felvette napirendjére.

Mohamed bin Szalmán koronaherceg konkrét lépéseket ígért annak érdekében, hogy a G20 felkészülhessen a jövő kihívásaira.

Fotó: pixabay.com

Szaúd-Arábia azok közé az országok közé tartozik, amelyek a legszigorúbban korlátozzák a nők jogait, legyen szó öltözködési előírásokról vagy a döntési szabadságról. Emellett több nőjogi aktivistát vetettek börtönbe az elmúlt években. A vahhábita királyság bírálatok kereszttüzében áll Dzsamál Hasogdzsi kormánykritikus újságíró meggyilkolása és a jemeni konfliktusban játszott szerepe miatt is.

Az Ázsia, Afrika és Európa között elhelyezkedő Szaúd-Arábia földrajzi helyzetének köszönhetően különleges szerepet tölt be. 

A G20 következő csúcstalálkozójára 2020. november 21-én és 22-én kerül sor Rijádban. Ez lesz az első alkalom, hogy a diplomáciai eseményt az arab világban rendezik meg.

Neked ajánljuk
Elindul az EU klímabankprojektje Határozott klímavédelmi lépéseket sürget a dalai láma Egy nemzetközi kutatócsoport kén-dioxiddal csökkentené a globális felmelegedést és az aszályt A Mikulás is a helyben előállított élelmiszerek híve (videóval) A Vöröskereszt is közreműködik a koronavírus-szűrésekben
Tovább a forrásra: hirtv.hu
Vissza
Hírfolyam