2020. december 3., Ferenc, Olívia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Republikánus politikusok, tudósok és világsztárok koalíciója a klímaváltozás ellen

A John Kerry volt amerikai külügyminiszter által bejelentett kezdeményezést „Zéró világháború” névre keresztelték, és az ENSZ hétfőn Madridban kezdődő kéthetes klímakonferenciája (COP25) előtt bocsátották útjára.

A kezdeményezés honlapjának beköszöntő írásában John Kerry küldetésnek nevezte a fórum várható tevékenységét, s azt hangoztatta, hogy a résztvevők közös célja ráébreszteni a világot a klímaválságra. Mint fogalmazott:

„ugyanúgy teszünk most, ahogyan mozgósítottunk a második világháború megnyerése érdekében”.

A klímakoalíció részvevői között van Jimmy Carter és Bill Clinton volt elnök, Madeleine Albright volt külügyminiszter, John Kasich, Ohio volt republikánus kormányzója, Arnold Schwarzenegger színész, aki Kalifornia állam republikánus kormányzója is volt, valamint olyan közismert művészek, mint Emma Watson brit színésznő vagy Leonardo DiCaprio amerikai színész.

John Kerry vasárnap az NBC televíziónak adott interjújában hangsúlyozta: a fórum résztvevői ugyan különböző politikai álláspontokat képviselnek, de abban valamennyien egyetértenek, hogy az Egyesült Államokban és szerte a világban meg kell értetni az emberekkel a klímaválság jelentőségét –– írja az MTI alapján a Mandiner.

Forrás: NBC News/youtube.com
Neked ajánljuk
A klímaváltozás a téli sportokat is veszélyesebbé teszi Az uniós klímavédelem sikere az egyes országokban dől el ITM: magyar cégek segíthetik a nyugat-balkáni régió klímavédelmi törekvéseit A Mikulás is a helyben előállított élelmiszerek híve (videóval) A Vöröskereszt is közreműködik a koronavírus-szűrésekben
Tovább a forrásra: mandiner.hu
Vissza
Hírfolyam