2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Áder János: Sorsdöntő évek előtt állunk

Az eljövendő évtizedek ugyanis meghatározzák a következő száz, de lehet, hogy ezer évet is – mondta Áder János köztársasági elnök a győri Révai Miklós Gimnáziumban pályaválasztás előtt álló diákoknak tartott klímaelőadásában.

Áder János államfő a diákoknak tartott ötvenedik, kísérlettel, fotókkal, grafikonokkal tarkított előadásában megjegyezte: a hallgatóknak felnőttként, orvosként, mérnökként, közgazdászként, informatikusként vagy tanárként olyan kihívásokra kell majd hatékony, olcsó és fenntartható választ találniuk, amelyek már most jelen vannak a világ mindennapjaiban.

Ilyen kihívás az ivóvíz biztosítása, az energia-előállítás, -tárolás vagy az aszály hatásainak kivédése.

Az államfő kiemelte, hogy fontos egyéni lépés az is, ha kevesebb műanyagot használunk a mindennapokban, csökkentjük otthonunk hőmérsékletét, akár csak egy fokkal is, vagy egy liter vízzel kevesebbet használunk egy nap.

Áder János köztársasági elnök előadást tart a klímaváltozásról egykori iskolájában, a győri Révai Miklós Gimnáziumban
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Áder János előadásában beszélt arról is, hogy

az üvegházhatású gázok koncentrációja még soha nem volt ilyen magas a légkörben az emberi faj megjelenése óta, mint ma. Ugyanígy a népesség növekedése sem volt még ilyen mértékű.

A fenntartható szemléletet továbbadásával teszünk a bolygónk védelme érdekében, így van esély arra, hogy ne reménytelen helyzettel nézzenek szembe az unokáink. Fontos, hogy megőrizzük azt a természeti környezetet, ami most körbevesz minket – ismertette az államfő által elmondottakat az MTI alapján az Origo.

Neked ajánljuk
Nyílt levélben szorgalmazzák az álhírek elleni hatékonyabb fellépést Mi a tétje a Glasgow-ban zajló tárgyalásoknak? A fenntarthatóbb városok előnyei már számokkal is kifejezhetők Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam