2020. július 9., Lukrécia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mindenki a klímáért emel szót Madridban: bent a döntéshozók, kint a demonstrálók

Azonnali klímavédelmi intézkedéseket követelve több ezer ember vonult utcára péntek este a spanyol fővárosban, ahol ezekben a napokban tartják az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének 25. ülését.

„Tetteket most!”, „Nincs B bolygó”, „Ha az éghajlat bank lenne, már megmentettétek volna” – egyebek mellett ezeket az üzeneteket írták magasba tartott tábláikra és a molinókra a tüntetők.

Az eseményt több mint 850 szervezet és csoport támogatta, köztük például a Greenpeace és a Természetvédelmi Világalap (WWF) is.

A felvonulás a spanyol környezetvédelmi tárca épületénél ért véget, ahol Javier Bardem Oscar-díjas spanyol színész és a klímacsúccsal kapcsolatban optimista várakozásokat megfogalmazó Greta Thunberg olvasta fel a tüntetők kiáltványát.

Javier Bardem beszéde Fotó: Fotó: EL PAIS/youtube.com

A spanyol fővárosban december 13-án záruló klímakonferencián a világ 196 országa képviselteti magát, a szervezők összesen több mint 25 ezer résztvevőre számítanak a COP25 eseményein.

Fotó: MTI/EPA/EFE/Javier López
Neked ajánljuk
Apokaliptikus összeomlás-elméletekre nem, következetes cselekvésre azonban annál inkább szükség van Az új sarkvidéki hőmérsékleti rekordok megerősítését kéri Oroszországtól a Meteorológia Világszervezet Bécs belvárosából kitiltják az autókat Sikeres volt a villanyautók vásárlását támogató pályázat A jószándék kevés lesz: a ma ígéreteit csak a jövő technológiája válthatja valóra
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam