2020. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Európai Tanácsnak haladéktalanul fel kell vállalnia a klímasemlegességet célzó törekvéseket

A címben elhangzó kijelentést David Sassoli, az Európai Parlament elnöke tette az európai uniós csúcstalálkozón csütörtökön elhangzott beszédében Brüsszelben.

Az éghajlatváltozás megváltoztatja az európai társadalmakat és gazdaságaikat, ezért támogatni kell a versenyképesség megőrzését olyan eszközökkel, amelyek elősegítik a munkahelyteremtést és a szociális védelem fenntartását – hangsúlyozta. Az elnök emellett üdvözölte az Európai Bizottság javaslatát a Méltányos Átállást Szolgáló Alap létrehozásáról, amely a szén-dioxid-kivonás által leginkább érintett embereket és régiókat hivatott segíteni.

David Sassoli, az Európai Parlament elnöke Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand

„Senkit sem szabad magára hagyni. Támogatni kell azokat, akik elsősorban a szén-dioxid-alapú iparágaktól függenek” 

– fogalmazott. A többéves pénzügyi keret tervezésével kapcsolatban az EP elnöke elmondta, hogy senki nem veheti magától értetődőnek a parlament jóváhagyását anélkül, hogy ne ismerné annak álláspontját.

Neked ajánljuk
Környezetvédelmi munkacsoport segíti a jövőben Debrecen fenntartható fejlődését Miattunk melegszik a Föld, de még kérdés, hogy meddig Néhány gondolat a koronavírus-járványnak a fenntartható fejlődési fordulatra gyakorolt hatásairól Így tároljuk a zöldséget és gyümölcsöt, hogy ne vesszenek kárba Az Európai Bizottság bemutatta új éghajlatvédelmi tervét
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam