2020. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöld és emberközpontú gazdaság a cél Európában

Az ambiciózus növekedési stratégiára és a zöld és emberközpontú gazdaság kiépítése érdekében a versenyképes fenntarthatóságra összpontosít az új Európai Bizottság első alkalommal elindított európai szemeszter 2020-as ciklusa.

A tájékoztatás szerint az EU gazdaság- és foglalkoztatáspolitikai stratégiája, az uniós gazdaságpolitika középpontjába a fenntarthatóságot és a társadalmi befogadást helyzi a múlt héten bemutatott európai zöld megállapodás nevű stratégia prioritásainak megfelelően.

A cél, hogy Európa továbbra is a világ legfejlettebb jóléti rendszereinek adjon otthont, és az első klímasemleges kontinenssé váljon, innovatív és versenyképes vállalkozói szellemű központ legyen.

„Eszközeivel Európa jobb eredményekre lesz képes a szociális méltányosság és jólét terén. A fenntartható növekedési stratégia tágabb értelemben elő fogja segíteni, hogy az unió és tagállamai megvalósítsák az ENSZ fenntartható fejlődési céljait” – fogalmaz a tájékoztatás.

Az uniós bizottság szerint a zöld és emberközpontú gazdaság kialakításához a tagállamok strukturális reformjainak, foglalkoztatáspolitikáinak, valamint beruházási és felelős költségvetési politikáinak a környezeti fenntarthatóság, a termelékenységnövekedés, a méltányosság, és a makrogazdasági stabilitás szempontjain kell alapulniuk.

Neked ajánljuk
Fenntartható fordulatot sürget Károly herceg 150 nagyvállalat szólalt fel a klímabarát gazdasági újraindítás mellett Lezárult a technológiaváltást elősegítő pályázat társadalmi egyeztetése Olcsóbb és hatékonyabb napelemes tetőcserepek a Teslánál Vészjósló jelentés: világszerte komoly visszaesés várható a hústermelésében
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam