2020. július 4., Ulrik
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az ENSZ főtitkára a fiatalokba veti reményét

António Guterres újévi üzenetében úgy fogalmazott: számára „a világ fiataljai a remény forrásai”. Arra biztatta őket, folytassák tüntetéseiket, és gyakoroljanak nyomást a döntéshozókra.

A 2020-as év kétségekkel és bizonytalansággal kezdődik, de „remény is van” – fogalmazott Guterres, emlékeztetve az új generáció idei kezdeményezéseire a klímavédelem, a nemek egyenlősége, a társadalmi igazságosság és az emberi jogok védelme terén.

A főtitkár kijelentette, hogy „őt is megihleti a (fiatalok) szenvedélye és eltökéltsége: „Önök jogosan követelik, hogy részt vehessenek a jövő kialakításában.”

„Magukkal vagyok, és az ENSZ is magukkal van.”

Az éghajlat melegedésével kapcsolatban leszögezte: „ez nem hosszú távú probléma, hanem világos és jelenlegi veszély”, és bejelentette, hogy 2020-ban, a világszervezet létrejöttének 75. évfordulóján „Évtizedes akcióterv a fenntartható fejlődés céljaiért” jelmondattal tervet dolgoznak ki az igazságos globalizáció megvalósítására.

Forrás: United Nations/youtube.com
Neked ajánljuk
A kibocsátás lassulása mellett is újabb rekordszintre nőtt a légkör szén-dioxid-koncentrációja májusban Az új sarkvidéki hőmérsékleti rekordok megerősítését kéri Oroszországtól a Meteorológia Világszervezet Bécs belvárosából kitiltják az autókat Portugáliában a szőnyegek is parafából vannak Mondj megálljt a szívószálnak (is)!
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam