2020. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ausztráliában a tiltakozások is fellángoltak

Tízezrek követeltek hatékony klímavédelmi intézkedéseket a kormánytól.

A tiltakozók egyúttal bírálták azt a módot, ahogyan a canberrai kabinet a bozóttüzeket kezelte. Ausztráliában több mint 10 millió hektár földet perzselt fel a tűz szeptember óta. Legalább 26-an életüket vesztették a lángokban, amelyek otthonok ezreit emésztették fel.

Sydney-ben, Melbourne-ben, Brisbane-ben, Adelaide-ben, Hobartban és Canberrában, illetve kisebb városokban is utcára vonultak a tüntetők.

A demonstrálók követelték a kormánytól, hogy minden – a bozóttűz miatt keletkező – költséget álljon, a kényszerszállásoktól kezdve az önkéntes tűzoltók fizetésén át a kártérítésekig. Többen lemondásra szólították fel Scott Morrison ausztrál miniszterelnököt.

Forrás:CBSN/youtube.com

Melbourne-ben zivatar, Sydney-ben pedig forróság és füst fogadta a tiltakozókat, akik közlekedési fennakadásokat okoztak.

Az ausztrál meteorológiai intézet szerint a 2019-es nyár volt a legforróbb és legszárazabb nyár az országban azóta, hogy rögzíteni kezdték az időjárási adatokat. A szakértők egyértelműen az időjárás számlájára írták a súlyos bozóttüzeket.

Neked ajánljuk
Emeli a tétet az Európai Unió Amerikában kézzelfogható következményekkel jár a klímaváltozás Fiatal erdőkkel nem sokra megyünk Fontos kérdések dőlnek el a közeljövő uniós mezőgazdaságára nézve A jövő útja napelemmel van kirakva
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam