2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közös cselekvésre buzdítana az EP elnöke Davosban

Az Európai Unió vezető szerepet vállalt az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, de a világnak most együtt kell cselekednie – fogalmazott David Sassoli, az Európai Parlament elnöke a davosi Világgazdasági Fórum 50. találkozóját megelőzően kiadott nyilatkozatában.

Minden országnak, minden nemzetközi vállalatnak és magánszemélynek ki kell vennie a részét a bolygó megmentése érdekében vívott küzdelemből – szögezte le Sassoli, hozzátéve, mindent meg kell tenni annak biztosítása érdekében, hogy a kiszolgáltatottak, a hátrányos helyzetű régiók ne maradjanak le ebben a folyamatban.

Csak akkor remélhetjük, hogy leküzdjük az éghajlatváltozás okozta jelentős átalakulásokkal járó kihívást, ha egységesen cselekszünk, ha az átállás igazságos lesz.

Európának vezető szerepet kell vállalnia ebben és sok más kérdésben is – mondta az EP-elnök. Reményét fejezte ki, hogy értő fülekre talál a davosi találkozón, és előremutató véleménycserét fog folytatni Európa jövőjéről és az Európai Unió világban játszott jövőbeli szerepéről.

A Világgazdasági Fórum 50. davosi találkozójának helyszínéül szolgáló kongresszusi központ. Az idén január 21. és 24. között tartandó négynapos tanácskozáson a világ vezető politikai, társadalmi és gazdasági döntéshozói a legégetőbb globális kérdéseket vitatják meg, illetve határozzák meg a jövőre vonatkozó legfontosabb feladatokat
Fotó: MTI/EPA/Keystone/Gian Ehrenzeller

„Képesnek kell lennünk a béke és biztonság szavatolására, a demokrácia és a jogállamiság védelmére, valamint a polgárok jogainak tiszteletben tartására, itt Európában és a világ minden táján” – fogalmazott.

A davosi Világgazdasági Fórum (WEF) programján idén első alkalommal szerepel öt környezetvédelmi probléma.

Neked ajánljuk
Génszerkesztett növényekkel vennék fel a harcot a klímaváltozással Ausztrália szívesen lenne az ENSZ-klímacsúcs házigazdája Ezeket esszük 25 év múlva? A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam