2020. november 27., Virgil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rengeteg erdő hiányzik az Egyesült Királyságból

Meg kell sokszorozni az új fák ültetésére irányuló erőfeszítéseket és az erdős területek nagyságát, mert csak ez tenné lehetővé a 2050-re kitűzött klímacél megvalósulását és a visszaszorulóban lévő élővilág megóvását – figyelmeztette egy erdőkkel foglalkozó környezetvédelmi szervezet a brit kormányt.

Az Egyesült Királyság területének mindössze tizenhárom százalékát borítják fák, szemben az európai átlaggal, amely harminchét százalék.

A Woodland Trust nevű szervezet vészhelyzeti fásítási terve alapján duplájára kéne emelni az évente beültetésre kerülő területek nagyságát.

A kormány klímavédelmi tanácsadó testülete szerint 2050-re az ország csaknem ötödét erdőknek kell borítania ahhoz, hogy az ország meg tudjon felelni a karbonsemlegesség 2050-re kitűzött céljának.

Erdős foltok Gloucestershire környékén Fotó: pxfuel.com

A Woodland Trust kiemelte, a terv teljesítéséhez a meglévő fás területek megőrzése mellett a beültetendő területek azonosítása is erőfeszítéseket igényel a kormánytól, a jelenleg évente fásításra kerülő 13 390 hektáros terület nagyságát pedig első körben több mint a kétszeresére, 35 ezer hektárra kéne emelni.

A helyzet sosem volt ennyire aggasztó. A telepítési adatok több évtizedes mélyponton vannak, minden tizedik állat- és növényfajt kihalás fenyeget, miközben a fák millióit fenyegeti a betegségek terjedése – idézi a szervezet vezetőjét, Darren Moorcroftot az Independent.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás a téli sportokat is veszélyesebbé teszi Az uniós klímavédelem sikere az egyes országokban dől el A svájci klímapolitikának is a bíróságon kell vizsgáznia A kakaó flavonoidjai fokozhatják az agy oxigénellátását A nap- és a szélenergia lesz 2025-re a világ legnagyobb energiatermelője?
Tovább a forrásra: independent.co.uk
Vissza
Hírfolyam