2022. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Davos is a klímavédelemről szól

Az Alpokban rejtőzködő festői kis városkában hétfőn kezdődött meg az 50. Világgazdasági Fórum, amelyen a világ több mint 100 országából mintegy háromezren vesznek részt.

Idén első alkalommal szerepelt öt környezetvédelmi probléma a davosi Világgazdasági Fórumra (WEF) kiadott éves globális kockázatelemzési jelentés élén, nem csoda hát, hogy a klímával kapcsolatos kérdések a panelbeszélgetések és a felszólalások során is kiemelt szerepet kaptak.

A párizsi klímaegyezményből kilépő Donald Trump a pesszimista jóslatok elleni idegenkedésének adott hangot, ugyanakkor komoly vállalást tett:

az Egyesült Államok csatlakozni fog az ezer milliárd fa elültetését célzó globális kezdeményezéshez, amelyet Davosban hirdetnek meg.

Donald Trump amerikai elnök felszólal a Világgazdasági Fórum 50. davosi találkozóján 
Fotó: MTI/EPA-KEYSTONE/Gian Ehrenzeller

A tavalyi évhez hasonlóan idén is részt vesz a rendezvényen Greta Thunberg, aki aláhúzta: az emelkedő hőmérséklet, és minden, ami azzal jár, nem riogatás, hanem tudósok számtalan kutatási eredményéből felállított pontos előrejelzés. A klímavédelmi intézkedések erőtlensége és a szén-dioxid-kibocsátás változatlan növekedése miatt pesszimizmusának adott hangot, és a fosszilis energiahordozók kitermelésére irányuló befektetések és támogatások azonnali feladására szólított fel.

„Fákat ültetni természetesen jó dolog, de ez korántsem elég, és nem helyettesítheti a valódi kárenyhítést és a természet helyreállítását. Nem csökkenteni kell az emissziót... az emissziónak véget kell vetni” – idézte az aktivistát a Privátbankár.

Neked ajánljuk
Grenoble lett Európa zöld fővárosa A gombák hálózatait is veszélybe sodorjuk, pedig fontos szövetségeseink A kibocsátáscsökkentés 70 százaléka elérhető a már meglévő, bevált és versenyképes technológiákkal Hamarosan új jegytípusok érkeznek a BKK mobiljegy-applikációjába A tervező, aki szőttesekkel mesél az erdőről
Tovább a forrásra: novekedes.hu
Vissza
Hírfolyam